x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Un cap peste polonezi

Un cap peste polonezi

de Mihai Igirosanu    |    02 Aug 2007   •   00:00
Un cap peste polonezi
Sursa foto: Christian Silva/

Lovitura de cap a stoperului Dorin Goian a rezolvat un meci altfel modest, iar returul de la Bucureşti se anunţă o simplă formalitate pentru trupa lui Gică Hagi. Steliştii sunt de ieri-dimineaţă la Constanţa, acolo unde sămbătă vor intălni Farul.

Lovitura de cap a stoperului Dorin Goian a rezolvat un meci altfel modest, iar returul de la Bucureşti se anunţă o simplă formalitate pentru trupa lui Gică Hagi. Steliştii sunt de ieri-dimineaţă la Constanţa, acolo unde sămbătă vor intălni Farul.

Victoria Stelei din Polonia nu a fost o surpriză pentru nimeni. Chiar şi antrenorul celor de la Zaglebie a recunoscut valoarea superioară a roş-albaştrilor, chiar dacă jocul acestora a suferit.

MUNCĂ. Imediat după finalul meciului, antrenorul secund al echipei naţionalei, Ştefan Iovan, trimis de selecţionerul Victor Piţurcă să analizeze prestaţia "tricolorilor" din lotul Stelei, a sintetizat partida. "Intr-adevăr, Zaglebie n-a fost o echipă cine ştie ce, dar a fost o victorie obţinută cu multă muncă. Polonezii au făcut presing, au alergat mult, au băgat «materiale» şi bine că ai noştri au putut să alerge pentru a acoperi terenul. Pe final, dacă nu rezista fizic, Steaua putea avea probleme. A fost multă sudoare pentru acest succes." Pe finalul intălnirii, Hagi a preferat prudenţa, roş-albaştrii incheind cu şase jucători de profil defensiv, Rădoi, Rada, Goian, Neşu, Lovin şi Ovidiu Petre, plus Bădoi, care a primit sarcina de a inchide flancul drept.

SATISFACŢIE. Antrenorul Gică Hagi a părut mulţumit de rezultat, care i-a asigurat un debut fericit in Liga Campionilor. "Faptul că am inceput cu doi «inchizători», Rădoi şi Lovin, dovedeşte faptul că i-am respectat. Ştiam că vom intălni o echipă foarte bună, campioana Poloniei, o formaţie bine organizată. Am suferit mult in ultimele minute şi mai avem 90 de minute. Am luat doar un avantaj. A fost un meci foarte bun, iar dacă eram mai proaspeţi pe final puteam să mai inscriem. Incă nu suntem 100% pregătiţi fizic şi asta s-a simţit. Goian? A făcut o treabă bună, aşa cum il ştiam. Un om de bază!" Autorul unicului gol a analizat şi el jocul şi situaţia de moment a echipei. "Am intălnit o echipă valoroasă, pe care voiam să o evităm la tragerea la sorţi, pe lăngă Beitar Ierusalim. Au caracteristicile fotbalului polonez, forţă, agresivitate şi un presing insistent. Trebuie să tratăm foarte serios meciul retur. A doua repriză am dat senzaţia că ne-am retras, că i-am lăsat să vină peste noi, insă am controlat ostilităţile. Suntem in creştere, dar e normal ca jocul să mai sufere. Putem mai mult, deocamdată este un antrenor nou, jucători noi, idei noi şi trebuie să ne obişnuim unii cu alţii, să ne simţim in teren. E loc de mai bine."

"Vom da totul"

Antrenorul lui Zaglebie, Czeslaw Michniewicz, a afirmat: "Romănii au manevrat balonul cu uşurinţă, insă Steaua nu a avut mari ocazii. Am fost bine organizaţi in apărare, cu excepţia fazei golului, unde Steaua a profitat de avantajul fizic. Mergem la Bucureşti să dăm totul". "Victoria ne pune intr-o situaţie favorabilă. Zaglebie va incerca totul la Bucureşti, dar nu le vom da această şansă", a declarat şi polonezul Stelei, Golanski. Patronul Gigi Becali crede in calificare: "Nu ştiu dacă Zaglebie poate inscrie vreun gol Stelei. Nici noi n-am strălucit, in mod normal trebuia să le dăm trei-patru. Eu zic că echipa ideală este cu Neaga mijlocaş stănga, Croitoru in centru şi cu un vărf puternic".

Mihai Igiroşanu,Lubin

×
Subiecte în articol: sport