x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ungaria – România 0-1: În memoria lui Marian Cozma

Ungaria – România 0-1: În memoria lui Marian Cozma

de Mihai Igirosanu    |    13 Aug 2009   •   00:00
Ungaria – România 0-1: În memoria lui Marian Cozma
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

• Corespondenţă de la Budapesta Selecţionata antrenată de Răzvan Lucescu a învins la limită la Budapesta, reprezentativa similară a maghiarilor, într-un meci dedicat fostului handbalist român de la Veszprem.



După nu mai puţin de 54 de ani, selecţionatele României şi Ungariei s-au întâlnit din nou într-o partidă amicală, dar, din păcate, prilejul a fost unul trist şi de solidaritate între două naţiuni a căror rivalitate depăşeşte cu mult barierele sportului. A fost nevoie ca handbalistul român Marian Cozma să cadă răpus de cuţitele unei bande de ţigani, pentru ca cele două ţări să-şi revizuiască într-adevăr atitudinea una faţă de cealaltă.

La capătul unui moment de reculegere, ambele formaţii s-au aruncat hotărât în joc. Răzvan Lucescu a mutat destul de inspirat pentru plombarea absenţelor de marcă din prima garnitură. Tânărul tehnician i-a oferit şansa debutului craioveanului Dănănae, i-a aşezat în centrul defensivei pe Chivu şi Rădoi, în stânga l-a titularizat pe Max Nicu, iar în atac a mers pe un cuplu Dănciulescu - Marica, sprijinit din spate de Mara. Primele 45 de minute le-au aparţinut "tricolorilor", care au marcat în minutul 42 prin Ghioane, acesta reuşind o execuţie de excepţie.

După pauză, Lucescu jr. a exersat schema închiderii jocului, iar "cazemata" ridicată în faţa porţii lui Dani Coman a rezistat până la final, chiar dacă gazdele puteau egala cel puţin în două rânduri.

"Sunt mulţumit atât de rezultat, cât şi de joc. A fost un test important, pentru că am întâlnit un adversar aflat în mare creştere, care are jucători ce evoluează în Anglia şi Germania. Au fost două reprize distincte. Prima parte a fost a noastră, am controlat autoritar jocul şi am avut mai multe ocazii de gol, în timp ce în a doua am dat dovadă de un excelent spirit de sacrificiu. Aşa creştem, de la meci la meci. Trebuie s-o luăm din aproape în aproape şi aveam nevoie de un moral cât mai bun înaintea meciului oficial cu Franţa din septembrie. Am arătat că ştim să jucăm şi fotbal, dar şi să închidem jocul", a declarat la final Răzvan Lucescu.


Dănănae, accidentat grav la primul meci
Aflat la debutul în echipa naţională, craioveanul Ovidiu Dănănae a avut parte de un ghinion teribil. După ce se arătase drept unul dintre cei mai activi "tricolori", fundaşul dreapta al Universităţii Craiova s-a accidentat grav în minutul 38, în urma unui duel umăr la umăr cu un atacant maghiar. Fobalistului de 23 de ani i-a fugit genunchiul stâng pe interior, acesta rămânând prăbuşit pe gazon mai multe minute, până când a fost înlocuit cu Vasile Maftei. După primele semne, nu este exclus ca Dănănae să fi suferit o ruptură de ligamente, situaţie în care ar putea rata întregul sezon în curs.


Sandu: "Batem Franţa!"
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat la finalul partidei de la Budapesta că noua naţională a României poate produce surpriza la partida pe care o va susţine în septembrie la Paris, contra Franţei. Aseară, francezii au învins greu în Insulele Feroe, cu 1-0. "Cred cu tărie că putem să batem Franţa la ea acasă. Simt că Mutu va marca cel puţin un gol.

Cu Ungaria am făcut un meci bun, mai ales în prima repriză. Nu remarc nici un jucător, asta e treaba antrenorului. Pot spune doar că mie mi-a plăcut ce am văzut pe teren şi că acest joc, organizat în memoria lui Marian Cozma, şi-a atins din plin scopul", a spus la final boss-ul FRF.

×
Subiecte în articol: sport meci amical romania - ungaria