x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ungaria – România: Love 8, în meciul prieteniei de la Budapesta

Ungaria – România: Love 8, în meciul prieteniei de la Budapesta

de Mihai Igirosanu    |    13 Aug 2009   •   00:00
Ungaria – România: Love 8, în meciul prieteniei de la Budapesta
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul National

● CORESPONDENŢĂ DE LA BUDAPESTA Petre, tatăl lui Marian Cozma, cel în memoria căruia s-a disputat meciul de aseară de la Budapesta, s-a cazat la Ramada Plazza, alături de tricolori.



De altfel, jucătorii români au ieşit aseară pe teren echipaţi fiind cu tricourile inscripţionate cu Love 8, realizate în memoria fostului handbalist român. La ceremonia de deschidere a partidei a participat şi Gyula Gal, fostul coleg de echipă al lui Marian, cel care era rezerva românului pe postul de pivot, dar titular la echipa naţională, precum şi primarul oraşului Vesprem.

Jucătorii unguri nu erau hotărâţi dacă şi ei vor apărea pe gazon cu tricourile Love 8, o decizie urmând să fi fost luată după dineul oficial dinaintea partidei. Înaintea startului întâlnirii, după momentul de reculegere, urmau să ia cuvântul căpitanii celor două formaţii, Cristi Chivu, respectiv Zoltan Gera, pentru a evoca personalitatea lui Marian Cozma. Tot în memoria fostului nostru mare handbalist, înaintea partidei s-a desfăşurat un meci amical între echipele compuse ale celor două ţări, formate din ziarişti şi oficiali federali.

În echipa noastră au fost "incluşi" Marian Ioniţă, Miodrag Belodedici, Daniel Prodan şi Mircea Sandu. Ieri, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a făcut şi el un apel la linişte, pentru a nu se mai repeta incidentele de la Steaua - Ujpest. "Cluburile au plătit bani şi au fost sancţionate din cauza unor demenţi, aşa că aş dori să fie o partidă a prieteniei". "Îmi pare rău că nu a venit Mutu, Răzvan Lucescu are nevoie de toţi jucătorii, pe viitor aceştia nu ar trebui să refuze naţionala. Are 31 de ani şi doi-trei ani ar trebui să nu fie probleme pentru el cu venirea la lot", a mai spus Dragomir. Altfel, Răzvan Lucescu a insistat să mai programeze şi ieri, în ziua meciului, de la ora 12:00, un antrenament.

×
Subiecte în articol: sport meci amical romania - ungaria