x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport UTA - Un senior la "Batrana Doamna"

UTA - Un senior la "Batrana Doamna"

de Vicentiu Neagoe    |    Daniel Stan    |    12 Oct 2006   •   00:00
UTA  - Un senior la "Batrana Doamna"

Antrenorul gruparii aradene a fost legitimat marti, iar ieri a efectuat si vizita medicala. Lacatus se intoarce in prima liga dupa sase ani, ultima oara jucand pentru FC National, in sezonul 1999-2000.

Simbolul Stelei a renuntat in urma cu un an la functia de presedinte al gruparii din Ghencea. "Nu-mi place sa stau intr-un birou, prefer sa antrenez", spunea "Fiara". La inceputul acestui sezon, a preluat conducerea tehnica a echipei UTA, iar de marti a redevenit si jucator activ.

MODESTIE. "Totul este in regula cu Marius Lacatus, a fost legitimat marti la pranz. Contractul de munca este valabil, iar din punct de vedere medical este OK", a declarat vicepresedintele LPF, Valentin Alexandru. Referitor la acest aspect, tehnicianul aradenilor, care s-a intors cu echipa dintr-un cantonament efectuat la Baile Felix, a declarat: "M-am gandit mult si am decis sa revin ca jucator. Stiu ca am o varsta, dar sunt pregatit. Insa, sa nu creada nimeni ca daca intru eu pe teren, UTA va castiga campionatul. Voi juca numai cand voi crede eu de cuviinta". Marius Lacatus are 42 de ani, iar cariera sa se confunda aproape in totalitate cu cea a clubului Steaua, fiind cel mai galonat fotbalist roman din toate timpurile. De-a lungul carierei a mai evoluat la FC Brasov, Fiorentina, Real Oviedo, iar ultima oara a jucat pentru FC National, in sezonul 1999-2000, cand era antrenor-jucator al gruparii din Cotroceni. "Fiara" ar putea reaparea pe prima scena sambata, cand UTA va intalni pe teren propriu pe Unirea Urziceni. "Este un meci foarte important pentru noi. Trebuie sa castigam. Iar jucatorii sper sa inteleaga ca intra pe teren doar pentru victorie", a declarat Lacatus, referitor la partida cu gruparea ialomiteana.

SURPRIZA
"Marius Lacatus a fost legitimat marti la pranz. Contractul de munca este valabil, iar din punct de vedere medical este OK. A fost o surpriza si pentru noi aceasta revenire si cred ca Marius poate face fata in campionatul intern"
Vali Alexandru
vicepresedinte LPF

CAZURI SIMILARE
Cel mai cunoscut caz este al lui Mircea Lucescu, actualul tehnician al lui Sahtior Donetk revenind in tricoul lui Dinamo la varsta de 45 de ani. "Il Luce" a evoluat o repriza pentru "caini" spre finalul sezonului 1989-1990, intr-un meci cu Sportul Studentesc, cand 11 jucatori ai gruparii din Stefan cel Mare erau plecati la lotul national, pentru CM din Italia. O situatie similara s-a petrecut in luna mai a acestui an, iar protagonist a fost Silviu Lung, legitimat la Universitatea Craiova la varsta de 50 de ani! La momentul respectiv, "Stiinta", care evolua in Liga 2, avea nevoie de portar, dupa ce titularul Bornescu fusese suspendat. Numai ca fostul international nu a fost folosit la jocul cu FC Sibiu, fiind preferat juniorul Mihai Neagoe. Cazul lui Marius Lacatus, de a fi antrenor-jucator, este identic cu cele ale fostilor internationali Dorinel Munteanu, la CFR Cluj, si Ovidiu Stanga, la Universitatea Craiova. Intre timp, Munteanu a parasit gruparea ardeleana, iar Stanga a preferat sa paraseasca Bania.

×
Subiecte în articol: sport