x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Valentin Alexandru: "Rromii ne fac de ras"

Valentin Alexandru: "Rromii ne fac de ras"

de Mihai Igirosanu    |    21 Sep 2005   •   00:00
Valentin Alexandru: "Rromii ne fac de ras"

Comisia de Disciplina a FRF va lua maine in discutie incidentele produse la derby-urile Steaua - Dinamo si CFR Cluj - Poli Timisoara. Observatorul intalnirii din Ghencea a fost secretarul general al LPF, Valentin Alexandru.

Oficialul Ligii a consemnat in raport incidentele produse inainte, in timpul si dupa incheierea confruntarii dintre Steaua si Dinamo. "Nu s-au strigat scandari rasiste, dar au fost incidente in tribune, au patruns doi spectatori pe teren si s-au operat arestari. S-au dat zeci de amenzi, care am inteles ca au batut recordul, insumand 109 milioane de lei. Jandarmeria si-a facut bine treaba, iar jocul s-a desfasurat in conditii normale", a spus Valentin Alexandru.

ATAC. Mana dreapta a presedintelul LPF, Dumitru Dragomir, s-a referit apoi la scandalul de rasism in urma caruia Steaua a fost sanctionata de UEFA. "Nu cred ca stiu suporterii nostri ce inseamna rasism. De vina e domnul Valeriu Nicolae, directorul adjunct al Biroului European de Informare a Rromilor de la Bruxelles, care raporteaza falsuri la Consiliul Europei. Daca tot e platit din banii celor care muncesc in Romania, macar sa prezinte exact situatia. Daca ma gandesc mai bine, 90% dintre cei pe care ii reprezinta acolo nu au serviciu, asa ca el e platit din banii romanilor. La noi in tara nu exista discriminare rasiala, asa cum exista in Occident, unde sunt grupuri sau clanuri organizate. La noi, rromii care nu au serviciu o duc mai bine decat oamenii care muncesc cinstit. Sa nu uitam ca zeci de avioane au adus in tara rromi expulzati din statele civilizate, din cauza infractiunilor comise. Ei ne fac de ras si ne strica imaginea!", a declarat Alexandru.

CLUJUL, TEATRU DE RAZBOI
In repriza secunda a meciului CFR Cluj - Poli Timisoara, fanii veniti de pe Bega au iscat un conflict violent cu fortele de ordine, dorind sa-i atace pe sustinatorii gazdelor. Meciul a fost intrerupt, jandarmii au apelat la masuri in forta, iar pentru calmarea spiritelor a fost nevoie de interventia veteranilor de la Cluj si de la Timisoara, Dorinel Munteanu si Viorel Moldovan. "Sa ajungi sa opresti un meci pentru ca se bat suporterii cu jandarmii mi se pare incredibil. Vom lua masuri. Violenta trebuie stopata. Avem rapoartele observatorilor, avem imagini, joi i-am chemat pe delegatii de la Poli Timisoara si Steaua la Comisie si vom lua masuri", a declarat Alexandru Boc, presedintele Comisiei de Disciplina a FRF.

ATAC LA OCCIDENT
Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a precizat ca suspendarea terenului Stelei si acuzele de rasism la adresa Romaniei nu sunt intemeiate. "Sa nu ne dea noua lectii cei din Occident in aceasta privinta. Nu la noi in tara femeile arabe sunt obligate sa poarte valuri in scoli, ca in Franta, sau nu la noi in tara negrii sunt izolati in cartiere marginase, asa cum am vazut ca exista in Anglia, la Manchester. Nu este corect sa sufere fotbalul din cauza unor persoane care transmit informatii false forurilor europene. S-a lovit pe nedrept in fenomenul sportiv de la noi, cand, de fapt, a fost confundat portretul lui Haldan cu cel al lui Hitler. Stiau cei din occident de Zelea Codreanu...", a incheiat Alexandru.

×
Subiecte în articol: sport alex