x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Viitor sumbru pentru Adi Mutu

Viitor sumbru pentru Adi Mutu

21 Apr 2005   •   00:00

Cotidianul The Times apreciaza ca decizia FA in "cazul Mutu" este surprinzatoare. Ziaristii britanici spun ca pana si oficialii de la Chelsea au fost uimiti de hotararea Comisiei de Apel.



  • de DELIA GOMOESCU

  • DEMORALIZAT. Mutu se afla cu moralul la pamant din cauza deciziei Comisiei de Apel
    In mai putin de o luna, Adrian Mutu isi va recapata dreptul de joc. Nu se stie insa daca atacantul roman va imbraca pana la urma tricoul "bianconero" al lui Juventus intr-un meci oficial. Decizia Federatiei Engleze de Fotbal de a da castig de cauza clubului Chelsea in litigiul cu Mutu intuneca viitorul "Briliantului".

    UIMIRE. Desi zvonul potrivit caruia londonezilor urma sa li se dea dreptate circula de ceva vreme, presa engleza considera ca hotararea FA este "surprinzatoare". Cotidianul The Times scrie ca decizia Comisiei de Apel i-a mirat chiar si pe cei de la Chelsea, care nu se asteptau la un asemenea verdict. Poate de aceea, gruparea patronata de Roman Abramovici a si dat publicitatii un comunicat in care isi exprima multumirea fata de judecatori si a confirmat ca va duce dosarul mai departe la FIFA.

    PROCEDURA. In termen de 60 de zile de la primirea solicitarii din partea clubului englez, forul international urmeaza sa ia o decizie. Daca va fi favorabila clubului Chelsea, nu inseamna neaparat ca Mutu sau Juventus urmeaza sa plateasca cele 11,5 milioane de euro cerute de londonezi. FIFA va stabili suma in functie de actuala valoare a jucatorului pe piata transferurilor.

    JUVENTUS NU STIE CE SA FACA
    Atat presa engleza, cat si cea italiana sunt de acord ca in acest moment Juventus nu intentioneaza sa plateasca vreun ban. Principalul motiv pentru care gruparea torineza l-a achizitionat pe roman a fost tocmai faptul ca nu costa nimic. Totusi, exista circumstante in care piemontezii si-ar putea schimba pozitia. Mutu joaca un rol important in strategia de mercato a "bianconerilor" pentru sezonul viitor, cu atat mai mult cu cat Fabio Capello are mari probleme in compartimentul ofensiv. Del Piero este complet iesit din forma, iar Trezeguet este pe picior de plecare, avand oferte de la Valencia si Arsenal. Astfel, pe baricade ar ramane doar Ibrahimovici si Zalayeta, insa ultimul este departe de pretentiile torinezilor. Astfel, Juve ar putea decide sa plateasca pentru Mutu pentru ca apoi fie sa-l pastreze, fie sa-l cedeze in schimbul unui alt jucator.

    ×
    Subiecte în articol: sport mutu