x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Vrem in Liga Campionilor"

"Vrem in Liga Campionilor"

de Delia Gomoescu    |    20 Dec 2007   •   00:00
 "Vrem in Liga Campionilor"
Sursa foto: Christian Silva/

Intr-un interviu publicat ieri de cotidianul La Republica, atacantul Adrian Mutu a declarat că Fiorentina poate evolua anul viitor in Liga Campionilor, dar pentru asta are nevoie de intăriri la finalul sezonului.

Intr-un interviu publicat ieri de cotidianul La Republica, atacantul Adrian Mutu a declarat că Fiorentina poate evolua anul viitor in Liga Campionilor, dar pentru asta are nevoie de intăriri la finalul sezonului.

► Jurnalul Naţional: Care competiţie este mai importantă, Cupa UEFA sau campionatul?

Adrian Mutu: Vreţi să aleg? Dacă nu mergeam in UEFA eram traşi la răspundere de ce nu jucăm in Europa, iar acum aud că ar fi mai bine să nu ne calificăm. Fiorentina a inceput să fie considerată o echipă mare şi trebuie să luptăm in toate competiţiile fără a face diferenţe.

► In campionat, obiectivul este ocuparea unui loc de Liga Campionilor?

Pentru asta luptăm cu toţii.

► Finala Cupei UEFA?

Incercăm.

► In Cupa Italiei?

Vrem să căştigăm.

► Vrei să ne vorbeşti despre transferuri?

Faţă de loturile altor echipe, la noi sunt mulţi tineri şi este imposibil să dăm randament pe trei fronturi. Pentru a fi competitivi este nevoie de intăriri. Intăriri pentru Liga Campionilor. In vară, conducătorii trebuie să intervină in această problemă. Nu zic să avem trei jucători pe post ca Inter, dar măcar căte doi ne trebuie, dacă vrem să stăm in linie cu marile echipe.

► Scuze, dar tu nu te găndeşti să pleci?

Vă zic o dată pentru totdeauna: nu mai vorbiţi despre viitorul meu, deoarece am decis deja. Am spus că rămăn şi voi rămăne. Dacă imi voi schimba această idee vă voi anunţa.

► Cum te inţelegi cu Pazzini, coechipierul tău din atac?

Muncim mult. Avem şi caracteristici comune, dar şi altele care nu sunt. Suntem doi jucători extrem de mobili, dar ne trebuie timp. Suporterii aşteaptă de la el căte 2-3 goluri pe meci. Toată lumea il compară cu Toni. Apoi este presiunea pusă pe el de Vieri, contracandidatul său la postul de titular. Dacă va trece peste aceste lucruri, sunt sigur că va exploda.

► Care este secretul Fiorentinei?

Avem multe meciuri in picioare. Am jucat multe partide importante şi toate la turaţie maximă. Probabil am plătit pentru acest efort, dar momentul bun al Fiorentinei nu a trecut.

delia.gomoescu@jurnalul.ro

Cupa UEFA

In această seară, de la ora 21:45, se vor disputa ultimele meciuri din faza grupelor Cupei UEFA. In Grupa C, Fiorentina, echipa lui Mutu, are nevoie de o remiză in meciul cu Mlada Boleslav pentru a fi sigură de calificarea in 16-imi. "Nu ne interesează un punct, le vrem pe toate trei. Nu vom juca să scoatem un egal, ci ne vom bate pentru victorie. Va fi ca o finală!", a declarat Mutu. Programul complet al meciurilor de azi: Grupa A: Alkmaar - Everton, Larissa - Nurnberg; Grupa B: Atletico Madrid - Panathinaikos, Aberdeen - FC Copenhaga; Grupa C: AEK Atena - Villarreal, Fiorentina - Mlada Boleslav; Grupa D: Hamburg - FC Basel, Rennes - Dinamo Zagreb.

×
Subiecte în articol: sport