x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Webber a câştigat Marele Premiu al Principatului Monaco

Webber a câştigat Marele Premiu al Principatului Monaco

16 Mai 2010   •   00:00

Pilotul australian Mark Webber (Red-Bull) a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, disputat, duminică, pe circuitul stradal de la Monte Carlo. Webber a fost urmat de coechipierul său, germanul Sebastian Vettel, aceasta fiind a doua "dublă" consecutivă pentru echipa britanică. Pe ultima treapta a podiumului s-a clasat polonezul Robert Kubica (Renault).

În puncte au mai sosit, în ordine, Felipe Massa (Ferrari), Lewis Hamilton (McLaren), Michael Schumacher (Mercedes GP), Fernando Alonso (Ferrari), Nico Rosberg (Mercedes GP), Adrian Sutil (Force India) şi Vitantonio Liuzzi (Force India).

Doar jumătate din cei 24 de piloţi care au luat startul în Marele Premiu al Principatului Monaco au încheiat cursa. Campionul mondial en-titre şi liderul clasamentului piloţilor înainte de această etapă, britanicul Jenson Button, a abandonat în turul 3 din cauza unor probleme la motor.

Noul lider al ierarhiei piloţilor este Webber, care a acumulat acelaşi număr de puncte ca Vettel, 78, dar are mai multe victorii în acest sezon. Pe trei se clasează Alonso, cu 73 de puncte. Red-Bull a devenit lider şi în clasamentul constructorilor, cu 156 de puncte, urmată de Ferrarri (134p) şi de McLaren (129p).

×
Subiecte în articol: redactie