x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Webber a câştigat Marele Premiu al Spaniei

Webber a câştigat Marele Premiu al Spaniei

09 Mai 2010   •   00:00

Pilotul australian Mark Webber (Red Bull) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Spaniei, a cincea etapă a Campionatului Mondial. de Formula 1. Plecat de pe prima poziţie a grilei de start, Webber a dominat categoric cursa, devansându-i pe spaniolul Fernando Alonso (Ferrarri) şi pe germanul Sebastian Vettel (Red Bull).

Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a abandonat în penultimul tur, moment în care ocupa poziţia secundă. Pe locul patru s-a situat Michael Schumacher (Mercedes GP), aflat la cel mai bun rezultat de la revenirea sa în Formula 1.

În primele zece poziţii, care sunt recompensate cu puncte, s-au mai clasat, în ordine, Jenson Button (McLaren-Mercedes), Felipe Massa (Ferrari), Adrian Sutil (Force India), Robert Kubica (Renault), Rubens Barrichello (Williams) şi Jaime Alguersuari (Toro Rosso).

Liderul clasamentului piloţilor râmâne Jenson Button (70 de puncte), urmat de Fernando Alonso (67p) şi de Sebastian Vettel (60p). În ierarhia constructorilor conduce McLaren-Mercedes (119p), urmată de Ferrari (116p) şi de Red Bull (113p).

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc duminica viitoare, la Monte Carlo.

×
Subiecte în articol: redactie