x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Wenger: Creşte nerăbdarea patronilor

Wenger: Creşte nerăbdarea patronilor

de Mihai Igirosanu    |    03 Oct 2007   •   00:00
Wenger: Creşte nerăbdarea patronilor
Sursa foto: Gazeta sporturilor/

Managerul lui Arsenal, francezul Arsene Wenger, a impresionat la conferinţa de presă oficială dinaintea meciului din Ghencea, vorbind despre orice subiect deschis de reprezentanţii mass-media.

Managerul lui Arsenal, francezul Arsene Wenger, a impresionat la conferinţa de presă oficială dinaintea meciului din Ghencea, vorbind despre orice subiect deschis de reprezentanţii mass-media.

Intrebat despre o ipotetică problemă intre el şi patronul clubului Arsenal, legată de alcătuirea echipei, Wenger a ţinut un scurt discurs din care a rezultat că este la curent cu situaţia in care a fost Gică Hagi la Steaua.

RELAŢIE. Wenger nu crede că s-ar putea intămpla in Anglia ca un conducător de club să ii ceară antrenorului să folosească anumiţi jucători, aşa cum s-a intămplat la Steaua in cazul lui Gică Hagi. "Ce s-ar intămpla? Nimic. Nu cred că voi fi in această situaţie. Ştiu care imi sunt responsabilităţile tehnice. Relaţia unui antrenor cu conducătorul clubului este ca un mariaj. Ai reguli clare de la inceput. Relaţia la Arsenal a mers şi incă nu am divorţat. Nu poţi compara cu Anglia, pentru că este o diferenţă foarte mare, managerul are o responsabilitate foarte mare. Pe de altă parte, nerăbdarea patronilor de a obţine rezultate imediate a crescut mult in ultimii ani", a declarat Wenger.

INTENŢIE. "Rădoi este un jucător bun, dar Steaua mereu a avut jucători buni. Există tot timpul şansa ca ei să se afirme. El a fost urmărit o perioadă de mine şi de oamenii noştri", a spus Wenger. Managerul "tunarilor" i-a intrebat apoi pe jurnaliştii romăni care jucători de la Steaua mai sunt accidentaţi. "Nici nu credeam că o să-mi spuneţi", a completat, glumind, Wenger. "Avem un grup de jucători foarte buni, care reuşeşte să-şi păstreze calmul. Diferenţa dintre a pierde şi a căştiga e de doar două-trei procente. Suntem flămănzi să căştigăm tot timpul".

Presa engleză: "Mohorătul Bucureşti"

In ziua meciului de aseară, presa engleză a fost invadată de optimism şi siguranţă in forţa celor de la Arsenal. "Arsene promite să clatine Romănia", a titrat cotidianul The Sun, care a mai notat: "Arsene Wenger plănuieşte să lumineze mohorătul Bucureşti cu un fotbal frumos al echipei sale. Wenger se aşteaptă la o primire ostilă in capitala Romăniei, admiţănd că echipa sa nu are un palmares prea bun in faţa formaţiilor din fostul bloc estic. El le cere tinerelor sale vedete precum Cesc Fabregas sau Robin van Persie să strălucească. Wenger spune că niciodată nu te simţi bine cănd mergi in estul Europei, unde e mai intuneric, mai puţin fermecător". Daily Telegraph a notat că Arsenal vrea să-şi imbunătăţească palmaresul "intr-un meci jucat dincolo de fosta Cortine de Fier". "Pentru Arsenal nu sună bine faptul că Steaua a bătut in trecut, la Bucureşti, pe Aston Villa, West Ham, Middlesbrough şi Southampton, remizănd cu Liverpool", mai scrie cotidianul londonez.

Lămurire

"In această grupă nu ştiu de căte puncte ar fi nevoie, dar ar fi bine să ne calificăm căt mai repede. In privinţa faptului că nu ne antrenăm in Romănia, e simplu. Tot timpul ne pregătim acasă. Din mai multe motive pe care nu le voi face publice acum. Nu este o lipsă de respect faţă de clubul-gazdă"

Arsene Wenger

Tradiţie

"Sperăm să schimbăm istoria echipelor engleze şi să invingem la Bucureşti. Noi intotdeauna incercăm să căştigăm. Vom lua iniţiativa, dar in primul rănd sperăm să fim eficienţi. Oricum, peste tot unde merge Arsenal se vănd toate biletele. Există multă lume care vrea să o vadă pe Arsenal"

Arsene Wenger

LIGA CAMPIONILOR - etapa 2

Azi, ora 21:45

Grupa A:

Liverpool - Marseille

Arbitru: Konrad Plautz (Austria)

Beşiktaş - FC Porto

Arbitru: Pieter Vink (Olanda)

Clasament

1. Marseille 1 1 0 0 2-0 3p

2. Liverpool 1 0 1 0 1-1 1p

3. Porto 1 0 1 0 1-1 1p

4. Beşiktaş 1 0 0 1 0-2 0p

Etapa viitoare (24 octombrie):

Beşiktaş - Liverpool

Marseille - Porto.

Grupa B:

Valencia - Chelsea

Arbitru: Roberto Rosetti (Italia)

Rosenborg - Schalke

Arbitru: Grzegorz Gilewski (Polonia)

Clasament

1. Valencia 1 1 0 0 1-0 3p

2. Rosenborg 1 0 1 0 1-1 1p

3. Chelsea 1 0 1 0 1-1 1p

4. Schalke 1 0 0 1 0-1 0p

Etapa viitoare (24 octombrie):

Rosenborg - Valencia

Chelsea - Schalke

Grupa C:

Lazio Roma - Real Madrid

Arbitru: Frank De Bleeckere (Belgia)

Werder Bremen - Olympiakos Pireu

Arbitru: Claus Bo Larsen (Danemarca)

Clasament

1. Real Madrid 1 1 0 0 2-1 3p

2. Lazio 1 0 1 0 1-1 1p

3. Olympiakos 1 0 1 0 1-1 1p

4. Werder 1 0 0 1 1-2 0p

Etapa viitoare (24 octombrie):

Werder - Lazio

Real Madrid - Olympiakos

Grupa D:

Celtic Glasgow - AC Milan

Arbitru: Markus Merk (Germania)

Benfica Lisabona - Şahtior Doneţk

Arbitru: Wolfgang Stark (Germania)

Clasament

1. Şahtior 1 1 0 0 2-0 3p

2. AC Milan 1 1 0 0 2-1 3p

3. Benfica 1 0 0 1 1-2 0p

4. Celtic 1 0 0 1 0-2 0p

Etapa viitoare (24 octombrie):

Benfica - Celtic

AC Milan - Şahtior

Andrey pleacă de la Steaua

Portarul brazilian al Stelei, Andrey Nazario (foto), intenţionează să-şi rezilieze contractul cu gruparea din Ghencea, dar cele două părţi nu au ajuns incă la un acord. "Cel mai tărziu marţi (n.r. - ieri) ii vom rezilia contractul lui Andrey. Clubul nostru işi doreşte rezilierea contractului, dar impresarii lui cănd au spus da, cănd s-au sucit. Vom lua această decizie de comun acord", a declarat managerul sportiv, Adrian Ilie. "Am vorbit pentru rezilierea contractului. Imi doresc asta, dar nu am ajuns la nici un acord."

Religia lor e berea

Cei peste 1.000 de suporteri ai lui Arsenal care au ajuns luni la Bucureşti pentru meciul de aseară au impănzit in cursul zilei de ieri, pănă la ora jocului, centrul capitalei Romăniei. Incăntaţi de preţul mic al berii, spre deosebire de Londra, fanii "tunarilor" au făcut vănzare fericiţilor patroni ai localurilor din zona Universităţii, Pţa Romană. Majoritatea suporterilor a apelat la taxiuri pentru a merge la stadion, din cauza distanţei mari şi a consumului excesiv de alcool. Susţinătorii grupării din Albion sunt insoţiţi la Bucureşti de căteva zeci de ofiţeri de securitate britanici, special pregătiţi pentru a supraveghea fanii echipelor engleze in deplasările din străinătate. Şi din cauza apetitului deosebit al englezilor, dar şi pentru a se evita conflictele cu fanii roş-albaştrilor, consumul de băuturi alcoolice in zona Stadionului Steaua a fost intrerupt ieri incă de la ora 14:00. Aproximativ 500 de jandarmi au asigurat ordinea in afara arenei din Ghencea.

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport steaua arbitru arsenal wenger