x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport WOLFSBURG – RAPID 1-0 / Vot de încredere lui Peseiro

WOLFSBURG – RAPID 1-0 / Vot de încredere lui Peseiro

de Marius Mihalcea    |    20 Sep 2008   •   00:00
WOLFSBURG – RAPID 1-0 / Vot de încredere lui Peseiro
Sursa foto: Răzvan Păsărică/

Principalul aţionar al grupării de lîngă Podul Grant, Fathi Taher, a spus ieri că tehnicianul portughez va fi păstrat în funcţie chiar şi dacă va rata accesul în grupele Cupei UEFA.



Principalul aţionar al grupării de lîngă Podul Grant, Fathi Taher, a spus ieri că tehnicianul portughez va fi păstrat în funcţie chiar şi dacă va rata accesul în grupele Cupei UEFA.

Scaunul lui Jose Peseiro este la fel de solid ca la început, dau asigurări conducătorii Rapidului, în ciuda faptului că "alb-vişniii" sînt într-o pierdere evidentă de turaţie, iar rezultatele lor din ultima vreme, trei înfrîngeri din patru meciuri în campionat şi eşecul de la Wolfsburg, sugerează mai degrabă o criză. "Nu există nici o şansă să ne despărţim de Peseiro dacă ratează calificarea, chiar dacă în contractul său scrie că are datoria să ducă echipa cît mai departe în Cupa UEFA. Peseiro are sprijin total. Nu e uşor să faci echipă în două luni. Oricum, are jucători, are buget, are tot ce-i trebuie pentru a reuşi. Am încredere că va face treabă bună", a spus ieri Fathi Taher. Principalul acţionar al giuleştenilor s-a referit şi la jocul echipei în meciul cu nemţii, despre care s-a arătat dezamăgit: "Nemulţumire există, normal, la cum s-a prezentat echipa. Aşteptam să evoluăm mai agresiv. Sută la sută Wolfsburg era o echipă de bătut, sîntem supăraţi fiindcă ar fi trebuit să plecăm cu 2-0 de acolo. Avem cîteva probleme, fără discuţie, şi într-adevăr e deranjant să pierzi trei meciuri la rînd. La Wolfsburg m-a impresionat Pardo, la fel şi Maftei, care a jucat foarte frumos".

Pitbull: "Nu sÎnt nebun. Ne calificăm!"

Printre cei mai activi jucători ai Rapidului în meciul cu Wolfsburg, chiar dacă realizările sale nu le-au depăşit pe cele ale colegilor, Claudio "Pitbull" Mejolaro şi-a păstrat optimismul. "Sînt trist, dar trebuie să mergem mai departe. Va fi dificil pe Giuleşti, dar ăsta e fotbalul, doar nu o să ne predăm acum. Vom avea fanii cu noi, o să luptăm pentru calificare. Eu cred în noi şi voi în noi, o să vedeţi că ne vom califica, nu sînt nebun!", este mesajul transmis de atacantul brazilian suporterilor rapidişti. Altfel, portarul Dani Coman, care a fost trimis la echipa a doua în urma unei hotărîri luate de Consiliul de Administraţie al clubului, are toate şansele să revină în lotul lui Peseiro. "Lui Coman i s-a făcut o mare nedreptate şi vom îndrepta situaţia. Coman merită respect din partea tuturor oamenilor care iubesc Rapidul", a spus ieri, la GSP TV, George Copos.

Urko Pardo, lăudat de Kicker

Criticat pentru prestaţiile foarte slabe din meciurile pierdute de Rapid cu FC Timişoara (0-1), cînd a gafat decisiv la golul bănăţenilor, şi cu Unirea Urziceni (1-2), portarul giuleştenilor, Urko Pardo, şi-a luat revanşa faţă de coechipieri la Wolfsburg. "Doar Grafite a fost superior portarului Pardo, reuşind să-l învingă din penalty, în rest spaniolul a fost pur şi simplu de netrecut. Rapid a avut prima şansă de gol abia în minutul 72, dar apoi, pe final, s-a mulţumit cu scorul de pe tabelă", a notat renumitul bisăptămînal german Kicker.

Magath e liniştit, Misimovic se teme de atmosfera din Giuleşti

Antrenorul lui Wolfsburg nu-şi mai face probleme în privinţa calificării după ce echipa sa şi-a adjudecat manşa tur cu 1-0. "Sînt mulţumit de acest scor. Un rezultat bun împotriva unei echipe bune. Stăm bine în această afacere. Mergem calmi la Bucureşti, chiar dacă nu mulţumiţi pe deplin. Pentru noi e foarte important că nu am primit gol, iar acest aspect cred că ne va ajuta şi în campionat, în meciul cu liderul Hamburg, din etapa viitoare", a spus Felix Magath. Mijlocaşul ofensiv Zdejzdan Misimovic, care a mai jucat împotriva Rapidului şi anul trecut, cu FC Nürnberg, consideră că Wolfsburg nu va avea o misiune uşoară în România. "Cred că acest rezultat de 1-0 este puţin cam mic. Trebuie să aşteptăm meciul retur pentru a afla deznodămîntul. La Bucureşti va fi o presiune foarte mare pe noi, în Giuleşti este ca într-un cazan, dar chiar şi aşa trebuie să ieşim la joc şi să înscriem", a spus bosniacul.

×
Subiecte în articol: sport wolfsburg