x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie 3.000 de candidați s-au înscris la concursul de admitere în Academia de Poliție București

3.000 de candidați s-au înscris la concursul de admitere în Academia de Poliție București

23 Aug 2020   •   11:46
3.000 de candidați s-au înscris la concursul de admitere în Academia de Poliție București
Sursa foto: Adrian Manolache

Aproximativ 3.000 de candidați s-au înscris la concursul de admitere din acest an de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București.

Potrivit unui comunicat de presă al Academiei de Poliție, au fost scoase la concurs pentru anul universitar 2020 – 2021 578 de locuri.

Etapa de recrutare a candidaților de către structurile de resurse umane ale inspectoratelor de poliție județene s-a încheiat. Toți candidații înscriși au susținut evaluarea psihologică, în baza unei planificări a Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru cele 138 de locuri din cadrul Facultății de Poliție, atât pentru forma de învățământ cu frecvență, cât și pentru frecvență redusă, s-au înscris 997 de candidați.

Pentru cele 350 de locuri destinate Facultății de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea Drept, s-au înscris 1.230 de candidați atât pentru forma de învățământ cu frecvență, cât și pentru frecvență redusă pentru care se percepe taxă de școlarizare.

În acest an, pentru Facultatea de Poliție de Frontieră au fost aprobate 25 de locuri pentru care candidează 253 de persoane.

Pentru cele 25 de locuri repartizate Facultății de Jandarmi s-au înscris 288 de candidați.

Totodată, pentru cele 40 de locuri scoase la concurs de Facultatea de Pompieri, s-au înscris 156 de candidați, dintre care 12 sunt femei.

În perioada 24-29 august, candidații vor susține proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice, iar în zilele de 1 și 2 septembrie este planificată proba de evaluare a cunoștințelor.

De asemenea, pentru prima dată, în acest an, candidații sunt repartizați în șapte centre zonale pentru susținerea probelor eliminatorii ale concursului.

Rezultatele finale vor fi afișate pe site-ul Academiei de Poliție în perioada 24 – 26 septembrie 2020.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: academia de politie bucuresti