x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie ADMITERE FACULTATE 2016. USAMV Cluj-Napoca scoate anul acesta, pentru admitere, 1.787 de locuri la licenţă

ADMITERE FACULTATE 2016. USAMV Cluj-Napoca scoate anul acesta, pentru admitere, 1.787 de locuri la licenţă

18 Iul 2016   •   10:09
ADMITERE FACULTATE 2016. USAMV Cluj-Napoca scoate anul acesta, pentru admitere, 1.787 de locuri la licenţă
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

ADMITERE FACULTATE 2016. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca începe luni prima etapă de înscrieri pentru anul academic 2016-2017, la cele 5 facultăţi pe care le are în componenţă. Înscrierile au loc până în data de 22 iulie.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la nivel de licenţă, pentru cele 23 de programe de studii acreditate, USAMV Cluj-Napoca pune la dispoziţia viitorilor studenţi 880 de locuri bugetate, din care 3 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă, 677 de locuri cu taxă şi 230 de locuri pentru învăţământ la distanţă.

La nivel de master vor fi scoase la concurs 415 locuri la buget, din care 2 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie rromă, şi 279 de locuri cu taxă.

Admiterea la facultăţile de Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Biotehnologii, Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor se face fără examen, după media obţinută la examenul de bacalaureat.

La Facultatea de Medicină Veterinară, candidaţii la linia de studiu în limba română vor susţine două teste grilă, din domeniul biologie, cu o pondere de 15%, şi chimie, cu o pondere de 15%, iar media de bacalaureat are o pondere de 70%.

La liniile de studiu în engleză sau franceză, probele specifice sunt motivaţia alegerii profesiei - pentru care este necesar un eseu, care are o pondere de 10% din notă, precum şi activităţile de voluntariat depuse în folosul comunităţii şi/sau al protecţiei animalelor (n. red. - care se pot atesta cu o adeverinţă) şi care are au pondere de 5%, precum şi media de bacalaureat sau echivalent, cu o pondere de 85%.

Următoarea perioadă de înscrieri pentru admitere va avea loc în toamnă, între 5 şi 9 septembrie.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca este continuatoarea şcolii superioare de agricultură clujene, fondată cu 145 de ani în urmă, în octombrie 1869, sub numele de Institut de Învăţămînt Agronomic Cluj-Mănăştur. În anul 1906, Institutul a fost ridicat la rang de Academie, purtând numele de Academia de Agricultură Cluj.

USAMV Cluj-Napoca are astăzi în componenţa sa cinci facultăţi - Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii, Facultatea de Medicină Veterinară şi Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor. www.agerpres.ro

×