x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Anunț OFICIAL. Câte cadre didactice vor lipsi în prima zi de școală

Anunț OFICIAL. Câte cadre didactice vor lipsi în prima zi de școală

13 Sep 2020   •   19:05
Anunț OFICIAL. Câte cadre didactice vor lipsi în prima zi de școală
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat câte cadre didactice nu se vor prezenta la școală în următoarea perioadă.

"Există 106 cadre didactice spitalizate, 293 de cadre didactice aflate în carantină, care doresc să îşi desfăşoare activitatea în sistem online, şi 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical. Referitor la situaţiile în care anumite cadre didactice au solicitat pensionarea începând cu data de 1 septembrie, vreau să vă spun că sunt 147 de cadre didactice care începând cu data de 1 septembrie au depus la inspectoratele şcolare dosarele de pensionare", a spus Monica Anisie.

„În conformitate cu deciziile luate de comitetele județene de situații de urgență, avem următoarea situație: 12.423 de unități de învățământ în scenariu verde, 4.915 unități în cel galben și 263 unități în scenariul roșu”, a declarat, duminică seara, ministrul Educației, Monica Anisie.

Nicio unitate de învățământ din Capitală nu începe anul școlar în scenariul verde, potrivit ministrului.

Monica Anisie a declarat, în conferință de presă, că 607 unități de învățământ din București sunt în scenariu galben și 29 în scenariul roșu.

„Unele dintre unitățile de învățământ care erau în scenariul galben, din motive de infrastructură (reabilitări începute în 20 august), au solicitat să treacă în scneariul roșu. Nu pot accepta să intre în spațiul școlii muncitorii, atâta timp cât există profesori și copii în școală. S-a luat această decizie, să treacă în scenariul roșu”, a spus ministrul Educației.

×
Subiecte în articol: monica anisie