x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Asociaţiile de elevi cer măşti pentru toţi şcolarii

Asociaţiile de elevi cer măşti pentru toţi şcolarii

de L.Budin    |    24 Aug 2020   •   10:00
Asociaţiile de elevi cer măşti pentru toţi şcolarii

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) susţin că Guvernul trebuie să asigure măşti tuturor şcolarilor, din momentul în care orele se vor desfăşura în format fizic. Reacţia vine după ce, recent, vicepremierul Raluca Turcan afirma că îi este imposibil Guvernului să asigure măşti de protecţie pentru toţi copiii şi profesorii şi că se va acorda sprijin doar categoriilor dezavantajate sau elevilor care îşi uită măştile acasă.

„Solicităm ferm ca Guvernul României să nu pună în pericol sănătatea elevilor şi să îşi îndeplinească astfel datoria morală pe care o are faţă de cetăţeni”, se spune într-un comunicat. „Amintim faptul că, în luna aprilie, Guvernul şi-a asumat obligativitatea de a asigura măşti, printr-o declaraţie făcută de Ludovic Orban, iar acum, cu mai puţin de o lună înainte să înceapă şcoala, decidenţii dau dovadă de nepăsare faţă de siguranţa și sănătatea elevilor”, se mai spune în document.

„Îmi dau seama ce înseamnă să asiguri, la 3 milioane de elevi, câte două măşti pe zi. Suma este imensă!”, a scris pe Facebook Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – învăţământ preuniversitar. Cristache consideră însă că decidenţii ar putea lua în calcul procurarea unor măşti din material textil, care pot fi refolosite. Având în vedere că, în farmacii, măştile de unică folosinţă au preţuri încă mari, două măşti pe zi, pentru familiile sărace, „ar putea însemna lipsa pâinii sau abandon şcolar”, punctează el. 

×