x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Atac cibernetic de proporții la Universitatea Politehnică București

Atac cibernetic de proporții la Universitatea Politehnică București

11 Sep 2021   •   18:35
Atac cibernetic de proporții la Universitatea Politehnică București

Un atac cibernetic a avut loc asupra unei platforme informatice a Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnice București. Au fost extrase liste de utilizatori și parțial date personale ale unor studenți.

Potrivit unui comunicat transmis de Universitatea Politehnica București, atacul cibernetic a avut loc vineri și s-a produs asupra platformei informatice a Facultatii de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. A fost vizată platforma care asigură interfața între studenți și secretariatul facultății.

„În urma acestui atac au fost extrase listele de utilizatori înregistrați pe platforma respectivă și parțial unele date personale (CNP-urile unora dintre studenți). Din fericire, nu a fost accesată și baza de date principală a UPB în care sunt stocate datele personale ale studenților (situație școlară, adresă, informații bancare etc). Aceste date sunt stocate în condiții de siguranță maximă”, au transmis reprezentanții UPB.

Potrivit sursei citate, problema de securitate a fost remediată și au fost demarate procedurile de informare a autorităților competente în vederea identificării și tragerii la răspundere a autorului atacului cibernetic.

Mediafax

×
Subiecte în articol: atac cibernetic politehnica