x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Campanie socială, la început de școală. Poveștile care aduc ghiozdane pentru copii

Campanie socială, la început de școală. Poveștile care aduc ghiozdane pentru copii

14 Sep 2023   •   09:45
Campanie socială, la început de școală. Poveștile care aduc ghiozdane pentru copii

Românii cu suflet mare au avut, recent, ocazia să facă o surpriză copiilor din familii defavorizate. Au scris și trimis poveștile impresionante ale acestor copii, iar aceștia au primit în dar câte un ghiozdan complet echipat cu rechizite din partea Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Idea Papel, în cadrul campaniei “Ghiozdane pentru Vise Mari”.

„Bună ziua! Sunt mamă de două prințese, dar și învățătoarea unui copilaș deosebit cu cerințe educative speciale, care, fără îndoială merită tot ce e mai bun și mai frumos în viață. Astăzi vă scriu pentru el, elevul meu.Este un copil cuminte, silitori și cu progrese remarcabile de la un an la celălalt, cu toate că dificultățile bolii își fac simțită prezența”, este mesajul unei doamne învățătoare sensibilă la problema unuia dintre elevii săi care au primit deja unul dintre ghiozdane.

La fel de impresionantă este și povestea fetiței, trimisă de o profesoară, care în fiecare zi se trezește la ora 6.00 pentru a merge la școală și apoi, după-amiază, călătorește cu autobuzul din comuna în care locuiește, până în București unde învață să cânte la pian. Pasiunea pentru acest instrument îi ocupă timpul până spre seară când se întoarce acasă pentru a-și face temele și a se odihni. Acest copil ambițios primit, de asemenea, un ghiozdan plin cu rechizite pentru puterea extraordinară și perseverența de a-și urmări visul.

 

 

 

×
Subiecte în articol: scoala Ghiozdane