x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ce se va întâmpla dacă va continua greva profesorilor. Liderii sindicatelor din educație au refuzat o invitație la Ministerul Muncii

Ce se va întâmpla dacă va continua greva profesorilor. Liderii sindicatelor din educație au refuzat o invitație la Ministerul Muncii

de Redacția Jurnalul    |    06 Iun 2023   •   14:45
Ce se va întâmpla dacă va continua greva profesorilor. Liderii sindicatelor din educație au refuzat o invitație la Ministerul Muncii

În cazul în care greva profesorilor va continua și după această săptămână, ar putea fi prelungit anul școlar și decalate examenele naționale. Liderii sindicatelor din educație au refuzat o invitație de discuții la Ministerul Muncii.

Nu se impune deocamdată modificarea datelor de desfășurare a examenelor naționale, spune Ligia Deca, ministrul Educației, după o întâlnire cu reprezentanții elevilor, părinților și sindicatelor.

„Referitor la întâlnirea desfășurată astăzi, 6 iunie, între reprezentanții Ministerului Educației, ai elevilor, ai părinților și ai sindicatelor reprezentative din învățământul preuniversitar, respectiv Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, vă comunicăm faptul că toți cei prezenți au agreat că, în acest moment, nu se impune modificarea datelor de desfășurare a probelor examenelor naționale”, transmite instituația.

Ministerul Educației susține că a invitat federațiile sindicale la o nouă întâlnire pentru finalizarea negocierilor pe Contractul Colectiv de Muncă.

În perioada 31 mai - 6 iunie, procentul cadrelor didactice care se află în grevă a scăzut cu 4,78 și, la nivel general, și cu 5,26 (personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic).

Comparativ cu 31 mai, Ministerul constată că numărul cadrelor didactice care continuă greva a scăzut în toate județele, cu excepția județului Covasna (+1,1%). La nivel general, cei mai mulți angajați din sistemul preuniversitar și-au reluat activitatea în județele: Vâlcea (12,6%), Ialomița (11,8%), Teleorman (11%), Botoșani (10,3%), București (9%), Buzău (8%).

Totodată, liderii sindicatelor din educație au refuzat o invitație de discuții la Ministerul Muncii.

În azul în care greva continuă și după această săptămână, anul școlar ar putea fi prelungit. 

×
Subiecte în articol: greva profesori educatie an scolar examene