x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ce spune Raed Arafat despre respectarea normelor sanitare de către elevi

Ce spune Raed Arafat despre respectarea normelor sanitare de către elevi

10 Sep 2020   •   11:41
Ce spune Raed Arafat despre respectarea normelor sanitare de către elevi
Sursa foto: Lucian Alecu

Copiii trebuie să fie educați să respecte normele de protecție sanitară, să li se explice cum se procedează. Totodată, școala este nevoită să fie fermă în impunerea acestor reguli, potrivit secretarului de stat, Raed Arafat. Acesta a precizat că nu există protecție totală împotriva noului coronavirus, însă riscul poate fi diminuat dacă sunt respectate măsurile. 

„Regulile se respectă prin educație, prin recunoașterea riscului. Faptul că recunoaștem că există un risc și știm care sunt regulile, ne ajută să ducem riscurile la minim.

Asta înseamnă începerea școlii și nu numai a școlii, dar și a activităților de lucru, pentru că sunt multe lucruri care încep acum.

Copiii trebuie să fie educați și trebuie să li se explice. Copilul înțelege dacă îi explici. Nu vorbim de copilul de 4 - 5 ani și de cel de 6,7, 11 sau 12 ani”, a spus Arafat, la Digi24.

El a mai spus că respectarea recomandărilor începe din familie. 

În opinia acestuia, este mai greu pentru elevii care provin din familii care nu recunosc existența coronavirusului. Acestora trebuie să li se explice de ce trebuie să se supună unor norme și faptul  că sunt importante. 

În privința profesorilor care nu sunt convinși că metodele stabilite sunt eficiente, demnitarul este de părere că aceștia știu  cel mai bine care este comportamentul copiiilor la școală. 

„Este clar că temerea lor este că unii copii nu respectă regulile și va fi greu să se impună anumite reguli. Și totuși, educându-i și explicându-le putem că reducem acest risc. Școala trebuie să explice copiilor și să impună regulile. Dacă școala impune regulile și dacă în prima zi vor fi încercări de a nu respecta regulile de către unii copii și vor vedea o școală fermă care impune regulile, copilul va înțelege că acolo nu e de joacă”, a mai spus Arafat.

Mediafax

×