x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Care este cea mai dificilă limbă străină pentru români

Care este cea mai dificilă limbă străină pentru români

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2023   •   21:15
Care este cea mai dificilă limbă străină pentru români

Învățarea limbilor străine reprezintă întotdeauna o provocare. Așa cum unii au talent și rețin foarte ușor, altora li se pare aproape imposibil să vorbească într-o altă limbă decât cea nativă.

Dincolo de abilitățile fiecărei persoane, există totuși limbi mai dificile pentru români iar motivele se află în diferențele gramaticale, structurale ori de vocabular.

În timp ce ne este mai ușor să reținem cuvinte în italiană ori spaniolă, alte limbi par pur și simplu imposibil de învățat.

Chineza Mandarină: Are un sistem de scriere complex, caractere chinezești și onuri distincte. Chineza Mandarină are gramatica și vocabularul foarte diferite de română.  

Japoneza: Japoneza folosește trei sisteme diferite de scriere (hiragana, katakana și kanji) și are o structură gramaticală complexă. Conține multe cuvinte și expresii pronunțate diferit de limba română.

Coreeana: Similar cu japoneza, coreeana folosește un alfabet propriu, numit hangeul, și are o structură gramaticală diferită de cea a limbii române.

Araba: Are un alfabet diferit de cel latin și poate fi dificilă din cauza sistemului său de scriere de dreapta la stânga și a numeroaselor dialecte.

Rusa: Folosește alfabetul chirilic și are o gramatică complexă, inclusiv cazurile substantivelor și verbele conjugate, scrie m.dcnews.ro.

 

×
Subiecte în articol: limba straina