x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cea mai tânără scriitoare din România a fost tradusă în engleză și are o hologramă care încurajează copii să citească. Cine este cel mai nou membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu

Cea mai tânără scriitoare din România a fost tradusă în engleză și are o hologramă care încurajează copii să citească. Cine este cel mai nou membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu

de Redacția Jurnalul    |    09 Aug 2024   •   14:22
Cea mai tânără scriitoare din România a fost tradusă în engleză și are o hologramă care încurajează copii să citească. Cine este cel mai nou membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României” a Fundației Dan Voiculescu

La intrarea în Biblioteca Comunei Sadu din județul Sibiu, o hologramă a Ruxandrei Orga-Dumitriu îi întâmpină pe cei mici și pe tineri. Această inovație captivantă nu doar că atrage atenția, ci și încurajează lectura și vizitarea bibliotecii. Imaginea holografică a autoarei prinde viață, iar copiii sunt fascinați de prezența magică care îi îndeamnă să exploreze minunata lume a cărților. Odată ce trec pragul bibliotecii, aceștia sunt întâmpinați de o atmosferă unică, în care personajele din cărți par să prindă viață.

Holograma Ruxandrei este un exemplu elocvent al modului în care tehnologia poate fi folosită pentru a încuraja lectura și pentru a face cunoașterea mai accesibilă și mai atractivă pentru cei mici. Este important ca un copil să devină vector de imagine și să încurajeze alți copii să descopere minunata lume a cărților.

Dar cine este Ruxandra Orga-Dumitriu?

Ruxandra Orga-Dumitriu, cea mai tânără scriitoare din România, a reușit să cucerească publicul cu două volume: „Povestiri din suflet de copil” și „O Călătorie în Lumea Calităților și a Defectelor”. Primul titlu a fost publicat la vârsta de numai 12 ani, iar cel de al doilea la doar un na distanță, încurajată fiind de semnalele pozitive primite pentru prima carte.

Aceste cărți nu au rămas doar în țară, ci au fost traduse și în limba engleză, ajungând la editura Virgo eBooks din New York.

La doar 12 ani, Ruxandra a captat atenția și admirația publicului atât în România, cât și în străinătate. Cele două volume se regăsesc pe rafturile celor mai prestigioase librării din țară, dar și la editura Virgo eBooks din New York. Aceste lucrări au fost integrate cu entuziasm în programele educaționale din școli, povestioarele ei fiind folosite de către profesori ca instrumente didactice valoroase. Astfel, Ruxandra a devenit un exemplu de urmat, contribuind la formarea tinerelor generații prin scrierile sale.

Succesul cărților Ruxandrei nu s-a oprit aici. La Teatrul Gong din Sibiu, a avut loc premiera spectacolului „O Călătorie în Lumea Calităților și a Defectelor”, bazat pe cartea ei. Astfel, Ruxandra a devenit cel mai tânăr autor român al cărui roman a fost montat pe scenă.

Acesta este motivul pentru care imaginea Ruxandrei a fost transpusă într-o hologramă, o inovație care nu doar impresionează, ci și încurajează. Imaginația copiilor și tinerilor este captivată de prezența ireală a autoarei, iar mesajul este clar: lectura este esențială pentru dezvoltarea noastră.

Ruxandra Orga-Dumitriu nu este doar o scriitoare talentată, ci și un exemplu remarcabil al generației sale. Prin înscrierea în campania națională „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, derulată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, ea demonstrează că vârsta nu este o barieră atunci când vine vorba de a face o diferență semnificativă în lume.

 

×