x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu, despre eliminarea profesiei părinților din cataloage: Datele, nerelevante pentru profesor

Cîmpeanu, despre eliminarea profesiei părinților din cataloage: Datele, nerelevante pentru profesor

30 Aug 2021   •   11:59
Cîmpeanu, despre eliminarea profesiei părinților din cataloage: Datele, nerelevante pentru profesor
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu susține că reglementarea care prevede eliminarea înscrierii profesiei părinților în cataloagele școlare va duce la o aprecierre obiectivă a elevilor. Ministrul a dat exemplul copilului său, despre care a spus că a fost dezavantajat de unii profesori.

„Acele date nu au niciun fel de relevanță pentru profesor. Elevul trebuie să fie apreciat obiectiv, indiferent că este un copil de ministru sau un copil de o altă profesie, să spunem mai jos pe o ierarhie pe care n-o asum din perspectivă socială. Deci pentru a nu promova false ierahii, pentru a promova un acces echitabil la educație al tuturor copiilor”, a spus Sorrin Cîmpeanu, cu privire la eliminarea profesiei părinților din cataloagele școlare.

Acesta a precizat că aceste date vor fi solicitate celor care depun dosare pentru anumite tipuri de burse.

„Pe de altă parte, aceste informații care nu îl ajută pe profesor în evaluare vor face parte din dosarul social, pentru că sunt acele burrse al căror cuantum tocmai vrem să-l ridicăm, și în afară de bursele de performanță și de merit, pentru bursele de studiu și pentru bursele de ajutor social veniturile părinților sunt luate în calcul”, a adăugat ministrul.

Întrebat dacă au fost cazuri în care s-au făcut difeențe între elevi pe baza profesiei părinților, Sorin Cîmpeanu a dat exemplul copilului său.

„Dacă rămânem ancorați în realitate, știm bine că da. N-o să mă raportez la experiențele alotora, dar am avut și eu copil, care a fost elev, și care a avut pe de o parte de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl lui ministru, a avut avantaje de la alții care îl plăceau pe tatăl lui ministru. Toate aceste lucruri sunt incorecte, nu sunt tolerabile, iar această reglmentare ajută la o evaluare obiectivă a elevilor”, a mai declarat ministrul Educației.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu