x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: Din perspectiva înotului, baza materială e slabă, dar a altor sporturi e medie spre bună

Cîmpeanu: Din perspectiva înotului, baza materială e slabă, dar a altor sporturi e medie spre bună

23 Iun 2022   •   11:57
Cîmpeanu: Din perspectiva înotului, baza materială e slabă, dar a altor sporturi e medie spre bună
Sursa foto: gov.ro

Baza materială, din perspectiva înotului, este slabă, dar din perspectiva altor sporturi este medie spre bună, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a fost întrebat care este capacitatea școlii românești de a sprijini alți „David Popovici”, având în vedere baza materială.

„Din perspectiva înotului... Din perspectiva înotului este slabă, dar din perspectiva altor sporturi este medie spre bună. Important e să folosim această bază materială pentru că, de multe ori avem bază materială, dar nu o folosim la nivelul la care ar trebui să fie folosită. E foarte important să stabilești relația de sistem la nivel macro între minister, inspectorate școlare județene, autorități locale și școli, mai ales relația între autoritățile centrale și autoritățile locale”, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El precizează că susține descentralizarea cluburilor sportive școlare către autoritățile locale.

„Aceste lucruri le vom putea face în parteneriat sistemul de educație cu autoritățile locale. Baza materială este proprietatea autorităților locale”, încheie Cîmpeanu.

El a fost întrebat care este capacitatea școlii românești de a sprijini alți „David Popovici”, având în vedere baza materială, în condițiile în care, potrivit INS, în 2020 existau doar 56 de școli cu bazine de înot în țară.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu