x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: Nu există nici acum platforme dedicate şi securizate prin care să avem o evaluare corectă online

Cîmpeanu: Nu există nici acum platforme dedicate şi securizate prin care să avem o evaluare corectă online

03 Sep 2021   •   12:03
Cîmpeanu: Nu există nici acum platforme dedicate şi securizate prin care să avem o evaluare corectă online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, în contextul pandemiei, a constatat că nu există nici în prezent platforme dedicate şi securizate pe care să poată fi efectuată o evaluare online corectă. 

"Componenta de evaluare-examinare n-a înregistrat niciun progres. Nu există nici acum platforme dedicate şi securizate prin care să avem o evaluare corectă, de calitate, din această perspectivă în învăţământul online. Nu există. Îmi pare rău că trebuie să o spun atât de direct, dar evaluările online şi-au pierdut foarte mult din relevanţă pentru simplul motiv că nu ştiu să fie profesori care pot garanta sută la sută că cei care au răspuns acestor teste, examinări, evaluări din spatele unui ecran sunt cei care trebuiau să răspundă. Este un detaliu, privit de unii, este esenţial din punctul meu de vedere, pentru calitatea actului educaţional care se finalizează prin evaluare, examinare. Aici suntem", a explicat Cîmpeanu.

El a amintit că trecerea la învăţământul online nu a fost o opţiune, ci "o soluţie de avarie".
 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu