x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cîmpeanu: Primele teste vor ajunge în școli începând cu 21 noiembrie

Cîmpeanu: Primele teste vor ajunge în școli începând cu 21 noiembrie

04 Noi 2021   •   22:04
Cîmpeanu: Primele teste vor ajunge în școli începând cu 21 noiembrie

Primele 9 milioane de teste de salivă vor ajunge în școli în perioada 21 - 25 noiembrie, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, care a precizat la Digi24 că frecvența testării va fi de două ori pe săptămână, pentru elevi și întreg personalul din instituțiile de învățământ.

Ministrul a precizat că va fi necesar un instructaj minim pentru efectuarea testelor, instructaj care ar trebui să fie făcut de personal medical. Au fost contractate 70 de milioane de teste, calculate pentru 11 săptămâni.

În contextul începerii cursurilor din 8 noiembrie, Sorin Cîmpeanu a precizat că decizia prezenței fizice aparține Consiliilor de Administrație ale școlilor, criteriul fiind rata de vaccinare de cel puțin 60% a personalului. În cazul unităților cu o rată de vaccinare sub 60%, cursurile nu vor putea fi reluate cu prezență fizică.

Cîmpeanu a spus că 54% din școli au o rată de vccinare de cel puțin 60%, dar că există unități de învățământ cu rate de vaccinare de 12%, de 27%, sau un liceu sanitar cu o rată de vaccinare de 37%. Pe de altă parte, există licee bucureștene cu rate de 80% și peste, a adugat ministrul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu