x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Clasamentul celor mai bune 10 ţări pentru studii universitare

Clasamentul celor mai bune 10 ţări pentru studii universitare

18 Mai 2016   •   19:40
Clasamentul celor mai bune 10 ţări pentru studii universitare

QS Quacquarelli Symonds, compania britanică specializată în analizarea şi clasificarea instituţiilor de învăţământ superior, a publicat topul anual al celor mai bune ţări pentru studenţi.

50 de ţări de pe 6 continente figurează în lista celor de la QS, scrie telegraph.co.uk. Totuşi, cele mai bune 10 ţări pentru a fi student la momentul actual sunt:

 

10. Japonia

Cu două universităţi în topul celor mai bune 50 de astfel de instituţii din lume, Kyoto University şi University of Tokyo, Japonia este a 10-a cea mai bună ţară în care tinerii absolvenţi de liceu ar putea pleca la studiu.

 

9. Coreea de Sud

Asemenea Japoniei, are două universităţi printre primele 50 ale lumii. În plus, capitala ocupă locul 10 în clasamentul celor mai bune oraşe pentru perioada studenţiei din lume.

 

8. China

Universitatea Tsinghua situată în nordul Beijingului este una din cele mai impozante instituţii de învăţământ din China, aflându-se pe locul 25 în clasamentul mondial. Universitatea din Peking este de asemenea remarcată, ocupând locul 41 în acelaşi top.

 

7. Olanda

Olanda este ţara cu cinci universităţi în topul primelor 100. Cele mai cunoscute instituţii de învăţământ sunt University of Amsterdam şi Maastricht University.

 

6. Franţa

Capitala Franţei, Parisul, a fost considerat anul trecut cel mai bun oraş pentru studii universitare. Cele mai importante universităţi sunt Ecole Normale Superieure (Şcoala Normală Superioară) şi Ecole Polytechnique (Şcoala Politehnică).

 

5. Canada

Cu trei universităţi în topul primelor 50 ale lumii, Canada este pe locul 5 în clasamentul celor de la QS.  În plus, datorită taxelor mai reduse şi a procesului de aplicaţie mai simplu, studenţia în Canada constituie o alternativă viabilă la educaţia superioară din Statele Unite.

 

4. Australia

Şapte universităţi din Australia se află în topul celor mai importante instituţii de învăţământ superior din lume, fiind depăşită doar de Statele Unite şi Marea Britanie în acest sens. Cea mai bună universitate, Australian National University, ocupă un onorabil loc 19.

 

3. Germania

Din topul celor mai bune 100 de universităţi din lume, 4 sunt în Germania. Totuşi, cel mai mare avantaj în această ţară îl constituie faptul că în 2014 s-a renunţat la taxele de şcolarizare.

 

2. Marea Britanie

Marea Britanie este pe locul doi, cu 18 universităţi în topul celor mai bune instituţii din lume. Universitatea Cambridge se află pe locul 3, în timp ce University of Oxford pe 6, University College London pe 7 şi Imperial College London pe 8.

 

1. Statele Unite ale Americii

După cum ne-am fi aşteptat, în fruntea clasamentului se află Statele Unite ale Americii. Americanii au 30 de universităţi din topul primelor 100, dar şi cea mai prestigioasă instituţie de pe mapamond, Massachusetts Institute of Technology (MIT).

 

×