x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Clujul se pregătește pentru învățământul on-line

Clujul se pregătește pentru învățământul on-line

03 Aug 2020   •   13:36
Clujul se pregătește pentru învățământul on-line

Școlile din Cluj-Napoca primesc 12,7 milioane de lei în pregătirea învățământului hibrid, care înseamnă prezență fizică și online, odată cu începerea noului an școlar. Banii vor fi folosiți pentru achiziția de camere video, căști și laptopuri

 

Primarul Emil Boc a declarat luni în ședința Consiliului Local că banii au fost alocați în urma rectificării bugetului local al orașului Cluj-Napoca.

Acesta a afirmat că municipalitatea clujeană lucrează la un scenariu privind reluarea activității școlare în septembrie cât mai aproape de cea normală.

„Aș vrea ca în 15 septembrie cât mai mulți copii să meargă la școală, dacă se poate, toți. Un alt scenariu este cel în care elevii din clasele 0-IV să meargă la școală și să mergem în varianta hibrid cu elevii din clasele mai mari”, a spus Boc.

Edilul a precizat că la rectificarea bugetului s-a alocat suma de 17 milioane de lei pentru unitățile de învățământ, din care 12,7 milioane de lei pentru pregătirea învățământ hibrid și achiziția de camere video, căști și laptopuri.

„Aceste investiții în învățământul digital sunt necesare, oricum trebuie să le facem. Dar vrem să le facem de astăzi ca până în 15 septembrie să fim pregătiți și pentru această ipoteză”, a mai spus primarul Clujului.

Emil Boc i-a avertizat pe directorii de școli că dacă nu vor dota școlile cu toată tehnica necesară învățământului online, deși au bani la dispoziție, le va cere demisia.

„Nu accept indolență, sper să nu fie cazul, pentru că tot ce au cerut li s-a dat prin rectificarea bugetară. Învățământul digital nu mai poate fi oprit, tendința aceasta va continua. Noi luăm această măsură pentru a fi siguri că, indiferent sub ce formă va începe școala, să avem infrastructura pregătită”, a conchis Boc.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emil boc