x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Copiii cu patologie cronică au prioritate la adeverințe

Copiii cu patologie cronică au prioritate la adeverințe

09 Sep 2020   •   22:06
Copiii cu patologie cronică au prioritate la adeverințe

Copiii cu patologie cronică trebuie neapărat să aibă adeverință de la medic, pentru a putea opta în privința școlii fizice sau a școlii online, în timp ce recomandarea pentru ceilalți copii este să fie făcut consultul, spune Nelu Tătaru.

Întrebat la Digi24 despre adeverințele necesare la începutul noului an școlar, Tătaru a spus: „Suntem într-un context pandemic și trebuie jucat un pic altfel evităm aglomerările. (...) Haideți să începem cu acele adeverințe pentru cei care au patologie cronică și care vor trebui în următoarea perioadă să opteze dacă vor să facă învățământ online sau vor să meargă la școală. Dar, în același timp, să ne gândim că și cei care vin în comunitate au fost copii care au stat mai mult de o jumătate de an acasă și care ar trebui totuși evaluați. Haideți să spunem că poate nu o să fie într-o primă parte, poate le facem de parcurs (adeverințele - n.r.). Suntem în discuții în această perioadă”.

Ministrul Sănătății a spus că sunt analizare mai multe situații, însă pentru copiii cu patologie cronică „efectiv trebuie să avem acea adeverință pentru a-i lăsa pe ei și pe părinții lor să opteze”.

Una din variantele luate în calcul de autorități este prelungirea perioadei în care elevii pot duce adeverința.

În măsura în care se poate face, Nelu Tătaru a recomandat medicilor de familie să îi consulte pe copii. deoarece „nu au mai frecventat școala de foarte multe luni”.

„Haideți să rămânem uniți până la sfârșit și să facem această evaluare evaluare completă a celor care se prezintă pentru prima dată după luni de zile la școală. În acest fel scădem și riscul, avem grijă și de profesori și mergem spre acea stabilitate și poate ajungem spre jumătatea lunii octombrie la o scădere”, a declarat Tătaru, precizând că apelul său nu este doar pentru medicii de familie, ci pentru tot ce înseamnă corp medical.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru