x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Cursuri online de acasă pentru copii, doar dacă aceștia au o boală cronică

Cursuri online de acasă pentru copii, doar dacă aceștia au o boală cronică

12 Sep 2020   •   10:06
Cursuri online de acasă pentru copii, doar dacă aceștia au o boală cronică

Elevii cu boli cronice pot alege să facă orele online și pot sta acasă şi dacă au rude cu comorbidităţi. Părinții au nevoie de o adeverinţă de la medic pentru aceste cazuri.

Otilia Stângă este mama unui copil cu imunodeficienţă primară și se încadrează în categoria celor care ar putea alege să facă ore online, scrie Mediafax. Deşi ar fi putut să aleagă acest sistem de predare pentru fiica ei, Otilia a ales totuşi să o trimită la şcoală. Ea spune că nu şi-a dorit să îi răpească primele momente din viaţa de licean fetei sale, aşa că se bazează pe faptul că fata va respecta regulile de siguranţă impuse de şcoală.

„Din punctul meu de vedere, cred că este corect pentru că vor fi şi părinţi de copii cu boli cronice care vor alege să meargă în şcoli copiii. Atât timp cât este decizia familiei şi a medicului curant al copilului, mie mi se pare foarte corect. Proiectul sună destul de bine, dar s-ar putea să fie diferenţe foarte mari între ce este pe hârtie şi cum va fi totul pus în practică. Ţin foarte mult ca normele de siguranţă şi de prevenţie să fie respectate cu adevărat, adică măştile să stea unde trebuie. Cel puţin la liceu, unde vorbim de copii mari, nu cred că vor fi probleme, cu condiţia să vină educaţie şi din familie, nu doar din partea şcolii”, spune Otilia Stângă, citată de sursa menționată.

×
Subiecte în articol: cursuri online