x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie De Dragobete, despre Loverboy

De Dragobete, despre Loverboy

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Feb 2021   •   13:34
De Dragobete, despre Loverboy

UNATC „I.L. Caragiale” București, alături de Ambasada SUA la București, Centrul pentru Politicile Egalității de Șanse, Professional Fellows și American Council for International Education din România vă invită miercuri, 24 februarie, în intervalul orar 13:00-15:00, la dezbaterea online „De Dragobete, despre Loverboy”.

Inițiativa îi aparține conf.univ.dr. Aurora Martin, autoarea proiectului Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne și bursieră a Departamentului de Stat al SUA.

Dezbaterea va trata un subiect grav al societății românești și nu numai: traficul de persoane și sclavia modernă. Societatea contemporană, conform statisticilor, conține forme și practici de sclavie modernă, trafic de persoane și exploatare umană în număr mai mare ca oricând.

România reprezintă una din sursele principale ale exploatării prin muncă și ale traficului sexual.

Indicele Global al Sclaviei (the Global Slavery Index) estimează că în România exista în 2018 un risc de vulnerabilitate la forme de sclavie modernă de 33,88%. Conform estimărilor, aproximativ 86.000 de români sunt sclavi, reprezentând o proporție de 4,32/1000 de oameni, comparativ cu media de 3,9/1000 de oameni, la nivelul Europei. Traficul de persoane se realizează în România, conform datelor oficiale (ANITP), în proporție de 68,8% în scopul exploatării sexuale, urmată de exploatare prin muncă, furt, cerșetorie dar și alte forme de exploatare.

„UNATC pledează și sprijină activ asemenea inițiative. Misiunea și viziunea UNATC vor adăuga întotdeauna educației artistice și academice implicarea în viața comunității și responsabilizarea socială. Credem că este de datoria noastră să contribuim la procesul de conștientizare a unei teme care ne privește la nivel profund pe noi toți. Invităm pe factorii instituționali, dar și pe organizațiile independente să se alăture acestui demers.”

UNATC afirmă importanța unui asemenea subiect social și va avea ca reprezentat la dezbatere pe Rectorul UNATC, prof.univ.dr. Liviu Lucaci. Totodată, un proiect artistic UNATC, coordonat de conf.univ.dr. Radu Apostol și lect.univ.dr. Mihaela Michailov, va sprijini live acest eveniment.

Lectura și interpretarea aparțin studenților Departamentului Regie Teatru, anul I: Ruxandra Rădulescu, Larisa Popa și Tudor Licu.

×