x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Deca verifică prin sondaj dacă se aplică proccedurile în caz de violență în școli

Deca verifică prin sondaj dacă se aplică proccedurile în caz de violență în școli

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2024   •   15:15
Deca verifică prin sondaj dacă se aplică proccedurile în caz de violență în școli

Ministrul Educației, Ligia Deca, a dispus inspectoratelor școlare județene să verifice prin sondaj modul în care se aplică în școli procedurile privind managementul cazurilor de violență. Măsurile au fost luate după situația din Capitală, unde un elev ar fi fost violat de două ori în școală.

Ligia Deca spune că din toamna anului 2023 România are, pentru prima dată, Procedura privind managementul cazurilor de violență în mediul școlar.

„A fost un pas important pentru a crește siguranța tuturor în spațiul educațional, reprezentând o direcție prioritară pentru mine. Fiecare elev, fiecare părinte și fiecare cadru didactic trebuie să știe exact ce este de făcut atunci când se confruntă cu o formă de agresiune, indiferent de natura ei. De aceea, am dispus inspectoratelor școlare județene să întreprindă o serie de demersuri în perioada imediat următoare”, spune Deca, pe pagina sa de Facebook.

Între măsuri se numără: verificarea prin sondaj a modului de aplicare, în unitățile de învățământ, a Procedurii privind managementul cazurilor de violență; realizarea unor sesiuni suplimentare de formare a directorilor privind aplicarea Procedurii de management al cazurilor de violență; afișarea materialelor de informare pe care Ministerul Educației le-a pus, încă din toamnă, la dispoziția școlilor, în fiecare unitate de învățământ, într-un loc vizibil.

„Siguranța în spațiul școlii este permanent în atenția noastră și depinde de implicarea responsabilă a tuturor autorităților care au atribuții partajate în acest sens. Cu toții trebuie să acționăm atât pentru a preveni violența, cât și pentru a soluționa situațiile semnalate de unitățile de învățământ”, mai spune ministrul Educației.

Mai mulți părinți s-au adunat luni în fața Școlii Nicolae Titulescu, din Sectorul 1 al Capitalei, după ce în spațiul public au apărut informații că un elev din clasele primare a fost violat de două ori în toaletă, de către colegi mai mari. Băiețelul violat are acum 10 ani, iar la prima agresiune ar fi avut doar 8 ani.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București nu au fi fost informate despre niciuna dintre cele două situații.

Ministrul Ligia Deca a trimis marți dimineață Corpul de Control al Ministerului Educației la Școala Nicolae Titulescu din Capitală, dar și la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Ea a spus că a aflat despre caz din presă. Directoarea școlii a demisionat.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: deca sondaj violenta