x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Inedit: Drepturile copiilor, scrise pe treptele Senatului României. "Fiți responsabili și lăsați doar Amprente de Bine!"

Inedit: Drepturile copiilor, scrise pe treptele Senatului României. "Fiți responsabili și lăsați doar Amprente de Bine!"

de Adriana Deoanca    |    24 Noi 2022   •   22:45
Inedit: Drepturile copiilor, scrise pe treptele Senatului României. "Fiți responsabili și lăsați doar Amprente de Bine!"
Sursa foto: Senat.ro

Începând de astăzi, Senatul României prin www.senatjunior.ro este gazda proiectului Asociației Amprenta de Bine Treptele Drepturilor Copiilor – Fiți responsabili și lăsați doar Amprente de Bine! Este marcat astfel începutul colaborării între cele două entități care au ca fundament comun preocuparea pentru promovarea Drepturilor și Responsabilităților Copiilor în numele Interesului superior al Copilului.

Scara care duce la loja invitaților în plenul Senatului și care este intens utilizată de copiii invitați, a fost personalizată cu 20 de drepturi dotate cu QRCoduri:

"Scanarea acestora face trimitere la cele două platforme digitale de informare: www.senatjunior.ro și www.amprentadebine.ro/trepte unde copiii, cadrele didactice și părinții pot găsi materiale educaționale, jocuri și fișe de lucru despre Senat, puterea legislativă, drepturi și responsabilități. Treptele Drepturilor Copiilor este prima acțiune din cadrul colaborării, urmând alte activități comune.
Colegii noștri Teo Drumea și Ștefan Fazakas, membri fondatori ai Asociației  Amprenta de Bine, ne-au reprezentat și au implementat proiectul la Senatul României.

În urma descoperirii minunatului proiect www.senatjunior.ro, echipa Amprenta de Bine a hotărât să înainteze Președintelui Senatului proiectul Treptele Drepturilor Copiilor considerând că sunt două proiecte care se pot sprijini reciproc.
Astfel, am primit cu enormă bucurie vestea că, în data de 14.11.2022, Biroul Permanent a aprobat această colaborare cu unanimitate de voturi (pct. 26 HotBPdin14nov2022)", transmit reprezentanții organizației.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Senatul României a lansat Grupul de prietenie copii – senatori, platforma de dialog deschis cu cei mici, deschizând astfel săptămâna dedicată conștientizării drepturilor copiilor. Ședința de plen a Senatului s-a bucurat de prezența reprezentanților Boardului Copiilor UNICEF, în cadrul aceleiași serii de evenimente care celebrează Ziua internațională a drepturilor copiilor.  

„Drepturile copiilor trebuie cunoscute şi trebuie respectate de noi toţi. Este sarcina noastră să facem eforturi în acest sens“, a precizat Alina Gorghiu, preşedinta interimară a Senatului.

Asociația “Amprenta de Bine” este o organizație neguvernamentală care promovează educația non-formală privind drepturile și responsabilitățile copiilor. Prin intermediul proiectului Treptele Drepturilor Copiilor, dedicat atât elevilor, cât și profesorilor, au fost personalizate gratuit peste 400 de unități pentru copiii din România și Republica Moldova-școli, centre de detenție minori sau centre pentru copiii instituționalizați.

×