x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii și profesorii din Capitală, testați gratuit de COVID

Elevii și profesorii din Capitală, testați gratuit de COVID

de Monica Cosac    |    01 Sep 2020   •   08:33
Elevii și profesorii din Capitală, testați gratuit de COVID

Profesorii din București se vor putea testa gratuit de COVID-19, înainte de începerea școlii, la cerere, a spus, ieri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care a anunțat la un comandament organizat de municipalitate că demarează un amplu program de testare în școli. De asemenea, după începerea anului școlar și elevii se vor putea testa gratuit în spitalele Primăriei Capitalei, dacă doresc acest lucru.

 

„PMB prin ASSMB demarează cel mai amplu program de testare în mediul școlar, unic în țară, care corespunde programelor similare din întreaga Europă. Concret, toate cadrele didactice din București, dacă doresc, se pot testa gratuit prin ASSMB. Am pregătit teste pentru 17.000 de persoane - pentru profesori, inclusiv personal auxiliar. Ca să fie valabil, testul trebuie realizat în ultima săptămână de vacanță”, a declarat Gabriela Firea, precizând că în București există o capacitate de testare de 5.000 de teste pe zi.

Edilul a mai precizat că și elevii care dimineața, la triajul epidemiologic, au febră, tuse, roșu în gât, o stare fizică rea, se vor putea testa gratuit în spitalele Primăriei Capitalei. „Nu suntem de acord cu formula DSP, ca elevul, dacă are febră, să fie izolat, dus în spital, apoi să i se facă testul, practic va fi internat 2-3 zile în spital chiar dacă nu a fost testat pozitiv”, a mai spus Firea, precizând că testul se face imediat, nu după internare.

Cele două proiecte au impact bugetar de 15 milioane de euro și se vor aplica dacă vor fi aprobate de Consiliul General al Municipiului București, în ședința de lunea viitoare.

 

Primăria Capitalei va pune la dispoziție 17.000 de teste pentru profesori și 250.000 de teste pentru elevi.

×