x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României începe un program de cursuri gratuite pentru fonduri europene

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României începe un program de cursuri gratuite pentru fonduri europene

27 Iul 2018   •   17:11
Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României începe un program de cursuri gratuite pentru fonduri europene

Primul Curs Introductiv - Scrierea Proiectelor Europene K1 - Youth Exchange

A început primul curs gratuit pentru scrierea proiectelor europene: ”Cum să pregătești un proiect European Ka1- Youth Exchange”. Proiectul implică 10 cursuri introductive pentru pregătirea unui proiect. La finalul cursurilor, participanții vor primi o diplomă din partea Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Cursurile se desfășoară în perioada 23 iulie – 24 septembrie, în fiecare zi de luni a săptămânii, între orele 18:00 – 19:00. Au fost invitați să participe membrii ai unor asociații de tineret, ONG-uri sau persoane interesate în dezvoltarea unor proiecte cu finanțare europenă Ka1-Youth Exchange.

Înscrierea la cursul introductiv Scrierea Proiectelor Europene K1 - Youth Exchange presupune participarea la toate cele 10 cursuri, nefiind posibilă o participare selectivă.

Ce beneficii obțin participanții la curs?

  • vor învăța care este structura unui astfel de proiect
  • vor învăța cum să pregătească proiecte
  • vor învăța cum și unde să acceseze informații necesare elaborării și scrierii unui proiect
  • vor afla cum pot găsi organizații partenere din afara țării
  • vor dezvolta rețele pentru proiecte de viitor, intercționând cu tineri din România și din afara țării 

 

Proiecte Ka1 – Youth Exchange: Ștefan Tudor: ”Comunitatea capătă substanță și un sens bine definit

 “Comunitatea capătă substanță și un sens bine definit prin implementarea unor astfel de proiecte europene, iar oamenii  reușesc să aducă un efect pozitiv în comunitate. Prin regimul de gratuitate al cursului susținem în esență spiritul ce a stat la baza acestor proiecte europene încă de la început” - Ștefan Tudor, coordonatorul proiectului.

Dincolo de rigurozitatea metodicii intervine creativitatea cu care se pot construi și implementa astfel de proiecte, care necesită o atenție sporită și sensibilitatea globală, vis a vis de societatea civilă europeană, în ansamblul ei cu caracter transnațional.

Proiectele de tip KA1 au limitele lor, instituțional vorbind firește, dar avantajele sunt nenumărate dacă ne raportăm direct la impactul pe care acestea îl pot avea în comunități.

Acest spirit guvernează întregul curs, prin aplecarea deopotrivă către proceduri și rațiuni administrative, dublate de creativitate și imaginație. Prin această modalitate avem cheia unui proiect reușit.

Proiectele Ka1 implică organizarea unui schimb de experiență, între 3 si 21 de zile, cu o structură determinată de activitați centrate pe tipul de educație non-formală, adresate unui grup de tineri din țară și din afara țării.

Pregătirea unui astfel de proiect aduce împreună un grup de tineri români și/sau din alte țări ale lumii, care vor discuta teme de importanță europeană (mediu, antreprenoriat, incluziune socială, sănătate, sport, educație și altele).

Cei care învață să pregătească acest tip de proiecte, pot veni cu idei și activități noi în comunitățile din care provin și pot contribui la îmbunătățirea spațiului civic și a coeziunii sociale.

×