x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Micul geniu din Marea Britanie. A învățat să numere în șase limbi străine. Ce vrea să devină când va fi mare

Micul geniu din Marea Britanie. A învățat să numere în șase limbi străine. Ce vrea să devină când va fi mare

de Anastasia Paul    |    24 Ian 2023   •   19:20
Micul geniu din Marea Britanie. A învățat să numere în șase limbi străine. Ce vrea să devină când va fi mare
Sursa foto: antena3CNN

Un copil britanic a învățat singur să citească la vârsta de doi ani. Acesta are acum 4 ani și a fost inclus în Mensa.

Teddy Hobbs este din localitatea Portishead, regiunea Somerset, și este cel mai tânăr membru din Regatul Unit al organizației care cuprinde cele mai inteligente persoane din lume, scrie the guardian.com.  

El a a învățat singur să citească și poate număra până la 100 în 6 limbi, printre care și în  mandarină (un dialect al limbii chineze), în timp ce se juca pe tabletă ori se uita la televizor, fără ca părinții lui să-l observe. 

Beth Hobbs, mama lui Teddy, a crezut inițial că scoate doar sunete în timp ce se joacă dar apoi și-a dat seama că spunea cifre în mandarină. 

„Se pare că alege un subiect nou la fiecare două luni. Uneori sunt numere. Au fost tabelele de multiplicare pentru o perioadă, apoi țările și hărțile, și a învățat să numere în diferite limbi. Se juca pe tableta lui, i-am pus jocuri potrivite precum Thomas the Tank Engine, și stătea acolo...Scoate sunete pe care pur și simplu nu le recunoșteam și l-am întrebat despre ce e vorba. Mi-a răspuns: „Oh, mami, număr în mandarină””, a explicat ea pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4.

El a obținut 139 de puncte (din 160) la testul Stanford Binet și reprezintă o adevărată provocare pentru părinți. 

„Ei bine, el nu-și dă seama, ceea ce este destul de frumos. Și îl vom menține așa cât mai mult timp posibil. Începe să-și dea seama acum că prietenii lui nu știu să citească și întreabă „de ce?”. Dar este foarte important pentru noi să-l creștem realist. Dacă merge la școală și decide că asta este, și-a terminat studiile, foarte bine. El spune acum doar „OK, bine, pot să citesc, dar prietenul meu poate alerga mai repede decât mine”. Cu toții avem talentele noastre individuale”, povestește Beth. 

Copilul spune deocamdată că vrea să devină medic atunci când va fi mare. 

Mensa este un ONG din care fac parte persoane care se situează în top 2% cele mai inteligente din lume, potrivit rezultatelor unui test IQ. Deși nu evaluează în mod obișnuit copiii, oferă sprijin părinților care își pot testa copilul printr-un psiholog educațional.

Teddy a susținut testul de o oră, la vârsta de trei ani și șapte luni. „Îmi făceam griji că nu va putea să stea în fața unui laptop timp de o oră, dar i-a plăcut foarte mult”, spune mama lui.

Micul geniu din Marea Britanie

×
Subiecte în articol: mensa geniu copil 2 ani