x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie 5.320 de elevi de gimnaziu din 20 de județe ale țării un început noul an școlar cu ghiozdane și rechizite noi oferite în dar de Fundația Mereu Aproape și de compania RURIS

5.320 de elevi de gimnaziu din 20 de județe ale țării un început noul an școlar cu ghiozdane și rechizite noi oferite în dar de Fundația Mereu Aproape și de compania RURIS

de Redacția Jurnalul    |    27 Sep 2023   •   12:02
5.320 de elevi de gimnaziu din 20 de județe ale țării un început noul an școlar cu ghiozdane și rechizite noi oferite în dar de Fundația Mereu Aproape și de compania RURIS

De șapte ani, Fundația Mereu Aproape și partenerul său exclusiv compania RURIS susțin elevii de gimnaziu în drumul lor de formare școlară și de dezvoltare emoțională, prin programul “Educație pentru România”.

Cele 5.320 de ghiozdane au ajuns în 56 de școli gimnaziale din județele Alba, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vaslui.

De-a lungul a șapte ani consecutivi, echipa Ruris și cei mai mici membri ai echipei, împreună, au făcut minuni. Într-un timp record, au echipat și ambalat cu grijă 5320 de ghiozdane, asigurându-se că darurile ajung în școli chiar în prima săptămână de cursuri. Distribuția la nivel național a devenit o tradiție datorită sprijinului și implicării partenerilor Ruris, care au colaborat strâns cu echipa Ruris pentru a livra ghiozdanele în fiecare unitate școlară.

Fascinați de proiect, dar și conștienți de importanța educației, copiii echipei RURIS au pus umărul la treabă, dar s-au și bucurat de energia oferită de mobilizarea tuturor. Unul dintre ei, Sebastian, spune că Eram aproape de vârsta copiilor la care vor ajunge aceste 5300 de ghiozdane, când compania Ruris a început acest proiect. Am crescut cu el și cred cu tărie că doar dacă dai mai departe din ceea ce ai, putem să facem diferența! Îi îndemn pe copii să continue să învățe și să își seteze obiective mari. Cu educație și perseverență, putem să realizăm lucruri uimitoare.”. Iar Mihnea le transmite elevilor “Să nu se panicheze dacă unele lucruri li se par dificile la școală! Să ia totul ușor, pas cu pas, de la prima oră de clasă până la ultima și, cu grijă, cu atenție și cu răbdare, la final de an școlar vor fi pregătiți să facă față oricărei provocări”.

Programul “Educație pentru România” se desfășoară anual, din 2017, în cadrul campaniei „Lăsați-mă să învăț”. În acești șapte ani, RURIS și Fundația Mereu Aproape au susținut 25.320 de elevi de gimnaziu din țară, majoritatea din mediul rural, cu ghiozdane și rechizite printr-o investiție în educație de aproape 350.000 de Euro.

  

„Educația este temelia a tot. Un copil educat devine un adult sănătos, curios, curajos, gata să își facă viața frumoasă și, o dată cu a lui, pe a celor din jur. Un copil educat devine un adult gata să schimbe lumea în bine și gata să ajute atunci când vede în jurul lui ezitare, inerție ori durere. Pentru noi, echipa Fundației Mereu Aproape, și pentru partenerii noștri de cursă lungă de la compania românească RURIS, investiția în educație este o investiție în noi toți și în viitorul nostru pe care, fără dubii, ni-l dorim mai așezat, mai liniștit, mai plin de lumină, de bucurie și de frumos.”, a declarat Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape.

De șapte ani, RURIS este partenerul exclusiv al Fundației Mereu Aproape în acest proiect educațional amplu. „Ca om de afaceri, observ că tinerii din ziua de astăzi sunt creativi, cu aspirații mari dar totuși realiste, ceea ce reprezintă o evoluție semnificativă față de generațiile anterioare, din care și eu fac parte. Cred cu tărie că investind în educația tinerilor de azi, construim forța de muncă a viitorului. Acești tineri vor deveni angajații și liderii de mâine, iar pentru a contribui la dezvoltarea viitorului, trebuie să ne asigurăm că aceștia sunt bine pregătiți. Echipa Ruris este mândră că este un sprijin pentru acești tineri. Pentru noi, educația reprezintă unul dintre pilonii de bază ai valorilor noastre comune.

În calitate de părinte, mi-am încurajat întotdeauna copilul meu să studieze, să înțeleagă lumea antreprenoriatului, dar și să aprecieze importanța voluntariatului și a generozității. Mă bucur că de șapte ani, vedem bucuria din ochii elevilor care primesc darurile noastre și că împreună cu Fundația Mereu Aproape contribuim la descurajarea abandonului școlar. De asemenea, doresc să adresez mulțumiri partenerilor Ruris, care, an de an, se alătură echipei noastre în susținerea educației. Este cu adevărat remarcabil faptul că obiectivele noastre nu se limitează doar la afaceri, ci se regăsesc și în angajamentul nostru comun față de comunitate. Ne bucurăm să avem alături parteneri care împărtășesc aceeași viziune nobilă, și împreună, facem diferența în comunitățile noastre." a declarat Cătălin Stroe, Fondatorul și Președintele RURIS.

 

„Vă mulțumim din inimă! S-au bucurat nespus și copiii, și părinții! Sunt fericiți. Au spus că a venit Moș Crăciun”, ne-a transmis Irina Băltățescu, director al Centrului Școlar pentru Educație Inclusivă “Alexandru Roșca” din județul Neamț.

Elevii mei de gimnaziu au fost foarte bucuroși de cadourile primite de la dumneavoastră. Nu am cuvinte să vă mulțumim!”, a spus directorul Școlii Râu de Mori din județul Hunedoara, Antonela Livia Ghiper.

 

Scopul campaniei „Lăsați-mă să învăț” a Fundației Mereu Aproape este reducerea abandonului şcolar, în contextul în care, anul trecut, România a fost pe primul loc în Uniunea Europeană după ponderea tinerilor care au părăsit devreme sistemul de educaţie şi formare. În plus, campania își propune să ofere oportunități de educație non-formală pentru copii cu rezultate foarte bune la învățătură care provin din familii modeste.

Ruris este o companie 100% românească, specializată în producția și comercializarea de motoutilaje și produse destinate îngrijirii curții și grădinii. Aceasta pune la dispoziție un portofoliu variat de echipamente agricole și de grădinărit, precum motocultoare, motosape, motocoase, motounelte și alte utilaje necesare în lucrările agricole și în amenajarea spațiilor verzi. Produsele Ruris sunt apreciate pentru modul în care combină designul modern cu tehnologia de ultimă generație, dar și pentru adaptabilitatea la nevoile specifice ale clienților, consolidându-și astfel poziția pe piața locală și internațională.

În cei 30 de ani de la fondarea companiei, RURIS a demonstrat implicare în proiecte de responsabilitate socială, investind aproximativ un milion de euro, în ultimii 5 ani în domeniile sănătății și educației. Această investiție reflectă angajamentul companiei de a susține comunitățile în care activează și de a contribui la dezvoltarea durabilă a acestora.

Fundația Mereu Aproape a luat naștere în 2005. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnaliști și persoane publice, contribuie la dezvoltarea sănătății, educației, culturii și ajută în situațiile de dezastre. De 18 ani, prin campaniile de amploare și proiectele sale derulate la nivel național, Fundația Mereu Aproape a susținut dezvoltarea societății cu peste 22 de milioane de euro. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatiamereuaproape.ro şi pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: fundatia mereu aproape RURIS