x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Important. Elevii din localitățile carantinate din Ilfov pot veni în București cu declarație pentru examen

Important. Elevii din localitățile carantinate din Ilfov pot veni în București cu declarație pentru examen

21 Mar 2021   •   21:24
Important. Elevii din localitățile carantinate din Ilfov pot veni în București cu declarație pentru examen
Sursa foto: Hepta

Elevii din localitățile carantinate din județul Ilfov pot veni în Capitală pentru susținerea simulării examenului de Bacalaureat la limba română în baza unei declarații pe propria răspundere. Ei pot fi însoțiți de părinți, care vor motiva faptul că își însoțesc copiii, a spus prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat, duminică seara, la Digi 24, faptul că elevii care susțin luni simularea examenului de Bacalaureat la limba și literatura română la liceele din Capitală, dar locuiesc în județul Ilfov, unde mai multe zone sunt în carantină, pot veni la București cu declarație pe propria răspundere.

„Colegul meu, care este prefect de Ilfov, tocmai a luat aceste măsuri pentru a permite copiilor să se deplaseze, evident pe baza unei declarații și aici, în București, am rugat Poliția Capitalei să asigure patrule în jurul acestor licee pentru a se asigura că se respectă măsurile, respectiv purtarea măștii și distanța fizică”, a spus Stoica.

Acesta a precizat că în declarație pe propria răspundere elevii vor scrie că au simulare și că se deplasează la liceul unde învață.

De asemenea, tot în baza unei declarații pe propria răspundere, părinții pot să își pot însoți copiii,

În afară de situația simulării examenelor de Bacalaureat, activitatea școlară în zonele carantinate se desfășoară online, a mai spus prefectul Capitalei.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că dacă situația carantinării unor zone durează și sunt elevi care studiază la o școală dintr-o localitate care nu e în carantină va trebuie să se găsească o soluție.

„Probabil trebuie să ne gândim la o soluție împreună cu ministrul Educației”, a spus Voiculescu.
 

Sursa: Mediafax

×