x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie În această săptămână elevii și profesorii vor avea o zi liberă!

În această săptămână elevii și profesorii vor avea o zi liberă!

02 Oct 2017   •   10:26
În această săptămână elevii și profesorii vor avea o zi liberă!

Elevii şi profesorii nu vor face cursuri, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului.

Mai precis, în ziua de 5 octombrie, zi în acre rămâne la latitudinea unităţilor de învăţământ felul în care va fi marcată această sărbătoare.

Ziua Internaţională a Educaţiei sau Ziua Internaţională a Profesorului a fost stabilită de UNESCO pe 5 octombrie.

"Este oficial, este cuprins în Contractul Colectiv de Muncă pe București. Bucureștiul este cel care se supune acestei decizii prin Contractul Colectiv de Muncă. Ceilalți, în țară, fac activități extracurriculare. Așa a fost negociat în contractul de muncă", a  declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Maria Ștefania Manea.

În Bucureşti şi în judeţele Giurgiu şi Brăila, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 octombrie a fost declarată nelucrătoare, astfel că nu se vor ţine cursuri.

Anul trecut, în 2016, o parte din şcoli şi-au anunţat elevii că pot rămâne acasă, în timp ce alte şcoli i-au chemat pentru a sărbători împreună. Aproape toate şcolile din Bucureşti au fost închise, în schimb elevii au mers la şcoală în Bistriţa, Baia Mare, Cluj, Braşov.Observator.tv

×
Subiecte în articol: zi liberă elevi