x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Inconvenient major al școlii online: Elevii nu văd ce scrie profesorul pe tablă!

Inconvenient major al școlii online: Elevii nu văd ce scrie profesorul pe tablă!

24 Sep 2020   •   20:25
Inconvenient major al școlii online: Elevii nu văd ce scrie profesorul pe tablă!

Elevii şi profesorii se lovesc zilnic de minusurile şcolii online. Școlarii și părinții se plâng că, de multe ori, conexiunea la internet se întrerupe, că profesorii nu sunt auziți de elevii aflați acasă sau că nu se vede bine ce scriu profesorii pe tablă.

Ana Petraş este elevă în clasa a X-a şi învaţă online încă de când a început noul an şcolar. Ea spune că nu este atât de ușor, cum părea la prima vedere. Conexiunea la internet este de multe ori foarte slabă, iar din ce este scris pe tablă nu prea se înţelege nimic.

„La noi la şcoală nu se vede la tablă, depinde de profesor cum vorbeşte ca să se audă. Noi, cei de acasă, trebuie să ne transcriem tot după ce se termină orele. Am avut probleme cu microfonul că nu-mi dădeam seama de ce nu mergea. Profesorii nu prea bagă în seamă ambele grupe”, spune Ana.

„Având în vedere că suntem o şcoală din Bucureşti, suntem un liceu cu peste 1.600 de copii, este inadmisibil ce se întâmplă şi sperăm că se vor schimba lucrurile. Este foarte, foarte greu să ţii copilul motivat. Clar îşi pierde interesul pentru şcoală”, este de părere Ioana Tatavura, părinte.

Alina Pandele este profesoară la şcoala „Sfinţii Voievozi” din Capitală şi spune că, într-adevăr, pentru ca elevul să o poată vedea de acasă ea nu se poate mişca din faţa camerei cu microfon. Iar dacă udă tabla, nu se mai vede nimic. Şi vocea ei trebuie să fie mai puternică şi să aibă intonaţie.

„Intonaţia noastră trebuie să fie cât mai clară, lucrăm pe partea asta cu dicţia, ca să ne putem auzi. Trebuie să avem grijă să stăm cât de cât în tablă atunci când elevul nu înţelege, să-i arătăm fix acolo pe text”, povesteşte Alina Pandele.

De multe ori, pentru ca cei de acasă să înțeleagă lecția, ei primesc pe rețele de socializare fotografii ale lecțiilor predate.

„Am recurs la WhatsApp, cu poze de pe tablă. Ei ne auzeau, nu vedeau tabla, trasmiteam pozele de pe tablă, transmiteam rezumatul lecţiei. Este normal să avem nevoie de un alt sistem de Internet, o conexiune pe fibră optică. Nu acel wireless cu care lucram noi de obicei. Am încercat să facem cu camerele de pe calculatoare – nu se vede”, a declarat Daniela Voinea, director la Şcoala Gimnazială „Sfinţii Voievozi”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: școala online