x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ludovic Orban: Așteptăm ca Parlamentul să voteze de urgență modificările pentru redeschiderea școlilor

Ludovic Orban: Așteptăm ca Parlamentul să voteze de urgență modificările pentru redeschiderea școlilor

25 Aug 2020   •   14:26
Ludovic Orban: Așteptăm ca Parlamentul să voteze de urgență modificările pentru redeschiderea școlilor
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban a declarat că aşteaptă votarea, în regim de urgenţă, a modificării Legii 55/2020, astfel încât școlile să poată fi rdeschise.

"Deja astăzi a avut loc o primă videoconferinţă la ora 14,00, în care s-au discutat detalii, a fost prezentată ordonanţa prin care am alocat 175 de milioane de euro pentru achiziţionarea de tablete, echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi alte lucruri necesare pentru deschiderea şcolii.

Aşteptăm ca Parlamentul să voteze în procedură de urgenţă modificarea Legii 55, pentru că modificarea Legii 55 este indispensabilă pentru a putea emite toate reglementările secundare care să statueze modul de începere a şcolii.

De asemenea, este deja prezentat public un proiect, care e în dezbatere, privitor la regulile de deschidere a şcolilor şi, în mod evident, vor urma discuţii şi consultări cu autorităţile locale pentru că avem nevoie de o colaborare foarte bună cu reprezentanţii administraţiei locale, astfel încât să asigurăm cele mai bune condiţii de începere a şcolilor", a spus acesta.

În privința studenților care vin din zone galbene la studii în România, cum sunt cei din Republica Moldova, şi posibilitatea ca aceştia să evite izolarea sau carantinarea în urma unui test COVID-19 negativ, prim-ministrul a spus că încă nu a fost luată o decizie în acest sens.

 

×