x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Majoritatea părinților români vor revenirea la școală a elevilor

Majoritatea părinților români vor revenirea la școală a elevilor

31 Aug 2020   •   14:39
Majoritatea părinților români vor revenirea la școală a elevilor

55% dintre părinţii români vor revenirea elevilor la școală, 31% aleg cursurile mixte, respectiv prezența fizică în sălile de clasă alternativ cu online, iar 14% optează pentru învățământul la distanță, transmite Ministerul Educației și Cercetării, potrivit studiului Ministerului Educației, prin prin Unitatea de Cercetare în Educaţie din Cadrul Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi MKOR Consulting

Scenariul prezenței în clase a elevilor a avut cel mai mare nivel de încredere, de 4,6 puncte din 7, iar sistemul alternativ a obținut 3,6 puncte din 7.

60% dintre părinți sunt însă îngrijorați mai ales de nerespectarea regulilor de igienă și distanțare fizică a copiilor și de faptul că unii elevi vor veni la școală cu simptome de COVID-19.

Varianta mixtă este preferată de 31% dintre părinții elevilor din ciclurile gimnazial și licel și de cei care locuiesc în orașele mari. 

Variana exclusiv online este agreată de 14% dintre părinți, considerată și cea mai puțin eficientă, cu 2,7 puncte din 7.  Cei care au copii în clase mici ori la gimnaziu agrează mai mult această variantă, față de cu elevi la liceu.

65% dintre părinți reclamă lipsa socializării copiilor, iar 58% spun că timpul în care elevii stau cu ochii pe ecran este prea mare. 62% consideră că acesta este motivul pentru care elevii asimilează greu informațiile la distanță, 54% cred că din acest motiv le lipsește concentrarea, iar 52% acuză lipsa programului și a rutinei de învățare. 

Studiul a fost realizat în perioada 26 iulie - 3 august 2020 de către MKOR Consulting, în parteneriat cu Unitatea de Cercetare în Educaţie din cadrul Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe un eşantion de 1.067 de respondenţi, reprezentativ pentru populaţia părinţilor care au cel puţin un copil în sistemul educaţional, în anul şcolar 2020-2021, după ciclul de învăţământ al copilului, mediul de rezidenţă (rural - urban) şi distribuţia geografică.

×
Subiecte în articol: scoala elevi