x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie MEC: 303 școli desfășoară cursuri în scenariul roșu

MEC: 303 școli desfășoară cursuri în scenariul roșu

22 Sep 2020   •   15:02
MEC: 303 școli desfășoară cursuri în scenariul roșu

Un număr de 303 unități de învățământ desfășoară cursuri în scenariul roșu, online, informează, marți, 22 septembrie, Ministerul Educației și Cercetării.

De asemenea, 12.945 de unități de învățământ desfășoară cursuri în scenariul verde, cu participarea zilnică a tutror preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ. Un număr de 4.408 de unități de învățământ desfășoară cursuri în scenariul galben, hibrid, cu paritiparea față-n față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, respectiv revenirea parțială, prin rotație, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.  

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenario de funcționare este numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

×
Subiecte în articol: scenariul rosu școala online