x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie MEC: Aproape 3.400 de școli din țară sunt în scenariul roșu

MEC: Aproape 3.400 de școli din țară sunt în scenariul roșu

28 Oct 2020   •   15:19
MEC: Aproape 3.400 de școli din țară sunt în scenariul roșu
Sursa foto: Lucian Alecu

Numărul școlilor din țară aflate în scenariul roșu se apropie de 3.400.Învățământul se face online în aproape 400 de unități de învățământ din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate.

 

Conform Ministerului Educației și Cercetării, miercuri 9.304 de unități de învățământ erau în scenariul 1, cu participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

4.959 de unități de învățământ sunt în scenariul 2, ceea ce presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

De asemenea, 3.393 de unități de învățământ sunt în scenariul 3, ceea ce implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 3.393 de unități aflate în această situație, 385 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.008 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

 

 

×
Subiecte în articol: şcoli scenariul roșu