x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie MEC: Elevii din peste 2.100 de școli din țară fac cursuri exclusiv online

MEC: Elevii din peste 2.100 de școli din țară fac cursuri exclusiv online

21 Oct 2020   •   15:58
MEC: Elevii din peste 2.100 de școli din țară fac cursuri exclusiv online
Sursa foto: Lucian Alecu

Elevii din peste 2.100 de școli din țară fac cursuri exclusiv online, din cauza pandemie. În 10.480 de școli elevii merg la școală în mod obișnuit, iar în alte 5.007 școli elevii merg la cursuri prin rotație, a transmis, miercuri, Ministerul Educației.

 

Ministerul Educației și Cercetării a transmis miercuri că în 10.480 de unități de învățământ se aplică Scenariul 1 (S1), adică preșcolarii și elevii participă zilnic (față în față) la cursuri, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

În alte 5.007 unități de învățământ se aplică Scenariul 2 (S2), care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În 2.169 de unități de învățământ care sunt în Scenariul 3 (S3) toți preșcolarii și elevii merg la activități și lecții online.

„Menționăm că dintre cele 2.169 de unități aflate în această situație, 317 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 1.852 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, potrivit MEC.

 

×
Subiecte în articol: elevii cursuri online