x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministerul Educaţiei a actualizat calendarul examenului de certificare a calificării absolvenţilor învăţământului liceal (filiera vocaţională)

Ministerul Educaţiei a actualizat calendarul examenului de certificare a calificării absolvenţilor învăţământului liceal (filiera vocaţională)

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2023   •   17:45
Ministerul Educaţiei a actualizat calendarul examenului de certificare a calificării absolvenţilor învăţământului liceal (filiera vocaţională)

Ministerul Educaţiei a anunţat miercuri actualizarea calendarului examenului de certificare a calificării absolvenţilor învăţământului liceal (filiera vocaţională).

Potrivit sursei citate, probele de examen vor fi planificate în perioada 6 - 23 iunie.

"Pentru a asigura desfăşurarea activităţilor specifice de final de an şcolar, a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul nr. 4.340/2023 de modificare a ordinului ministrului Educaţiei nr. 4.433/2014 privind aprobarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de certificare a calificării absolvenţilor învăţământului liceal, filiera vocaţională, cu modificările şi completările ulterioare", a informat Ministerul Educaţiei.

Conform noilor prevederi, fiecare unitate de învăţământ nominalizată ca centru de examen îşi va elabora propriul calendar de desfăşurare a examenului de certificare, iar acesta va fi comunicat unităţilor de învăţământ arondate.

Totodată, unităţile de învăţământ vor comunica elevilor şi părinţilor informaţii privind planificarea probelor de examen.

×
Subiecte în articol: ministerul educatiei invatamant liceal