x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministerului Educaţiei Naţionale. După contestaţii, notele la examenele naţionale - modificate în plus sau în minus, indiferent care va fi diferenţa

Ministerului Educaţiei Naţionale. După contestaţii, notele la examenele naţionale - modificate în plus sau în minus, indiferent care va fi diferenţa

09 Iun 2017   •   15:25
Ministerului Educaţiei Naţionale.  După contestaţii, notele la examenele naţionale - modificate în plus sau în minus, indiferent care va fi diferenţa

Candidaţii la evaluările naţionale şi la Bacalaureat care vor solicita reevaluarea lucrărilor vor lua la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10 şi cu 0,50 de puncte, iar nota finală este cea de la contestaţii, potrivit unei decizii a Ministerului Educaţiei Naţionale. 

Secretarul de stat în MEN Ariana Bucur a precizat, într-o conferinţă de presă, că metodologiile de organizare şi desfăşurare pentru examenele naţionale sunt cele aprobate în 2010, iar gestionarea calendarelor sesiunilor 2017 este aprobată prin Ordin de ministru în 2016. 

Ea a menţionat că, printr-un ordin de ministru, care reglementează sesiunile 2017 ale acestor examene, s-au făcut mai multe modificări importante. 

"Anul trecut, domnul ministru Dumitru a decis să intervină cu această modificare şi la contestaţii, ca acea contestaţie să fie admisă nu trebuie să mai aibă diferenţa de un punct pentru a decide nota finală. Şi, de asemenea, nici lucrările care au avut note iniţiale peste 9,50, în condiţiile în care erau contestate, în varianta veche nota la contestaţie rămânea notă finală. Anul acesta, sesiunea 2017, atât pentru evaluare naţională, cât şi pentru Bacalaureat aceste diferenţe nu mai sunt impuse, drept pentru care candidaţii la aceste examene, atunci când solicită reevaluarea lucrării, iau la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10 şi cu 0,50 de puncte. Aceasta este modificarea. (...) În condiţiile în care sunt siguri de ceea ce au făcut în timpul examenului pot solicita reevaluarea lucrării, pentru că, urmarea reevaluării, nota finală este cea de la contestaţii'', a spus Ariana Bucur. 

Ea a menţionat şi modificarea privind constituirea unei alte comisii de evaluare a contestaţiei. 

''Există şi situaţia (...) cea legată de nota celor doi evaluatori în cadrul etapei de evaluare a contestaţiei, în condiţiile în care diferenţa este mai mare de un punct faţă de nota iniţială atunci intervine o altă comisie de reevaluare, constituită din alţi doi evaluatori, şi aceea va fi nota finală'', a explicat secretarul de stat. 

Ariana Bucur a făcut precizări şi în legătură cu sesiunea specială a Bacalaureatului, subliniind că la acest examen, adresat celor care au competiţii, olimpiade internaţionale sau care dau concursuri de admitere în străinătate, au fost 196 de candidaţi înscrişi şi 195 s-au prezentat. 

Potrivit secretarului de stat, la examenul de Bacalaureat sunt aşteptaţi aproximativ 136.000 de candidaţi, dintre care aproximativ 116.000 sunt promoţie curentă şi aproximativ 20.000 - promoţie anterioară.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: ministerul educatiei nationale note