x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educației anunță consultări pe tema modificării structurii anului școlar

Ministrul Educației anunță consultări pe tema modificării structurii anului școlar

24 Mar 2021   •   15:08
Ministrul Educației anunță consultări pe tema modificării structurii anului școlar
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că joi vor avea loc consultări cu partenerii de dialog social pe marginea propunerii de modificare a structurii anului școlar.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că propunerile care vizează vacanța de primăvară de o lună și amânarea examenului de Evaluare Națională, pe care le-a prezentat marți, vor fi suspuse dezbaterii cu partenerii de dialog social.

„Aceasta este varianta pe care Ministerul Educației o propune, am spus ordinul de ministru nu este semnat, va fi semnat după consultare cu partenetii de dialog, abia atunci va produce efecte”, a declarat miercuri ministrul, la Digi24.

Conform acestuia, joi, la ora 10.00, sunt programate consultări cu partenerii de dialog social.

„Vom vedea cu ce propuneri vor veni partenerii noștri, vom avea o concluzie unanim acceptată, după care vom avea și ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial, deci abia atunci va fi o decizie legală. Până atunci a fost decizia de a propune și de a susține această variantă din partea Ministerului Educației”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește reacțiile apărute după propunerea lansată marți, acesta apreciază că au fost foarte multe reacții de apreciere, dar și foarte multe reacții critice. „Unii părinți, unii elevi și chiar și unii profesori critică școala online, alții nu doresc să meargă la școală cu prezență fizică, alții nu doresc prelungirea vacanței, deci sunt foarte multe puncte de vedere care trebuie luate în considerare”, a precizat Cîmpeanu.

Întrebat despre copiii care nu vor avea cu cine să stea acasă în timpul vacanței, în condițiile în care părinții vor fi nevoiți să meargă la serviciu, ministrul a spus că decizia a fost luată pe considerente epidemiologice.

„Vacanța de primăvară cu începere pe 2 aprilie a fost o solicitare din partea Ministerului Sănătății puternic fundamentată pe considerente epidemiologice și nu pe considerente financiare. Sunt convins că Ministerul Sănătății atunci când a solicitat această lună de vacanță nu a avut în vedere altceva decât intersul stării de sănătate a populației”, a mai spus ministrul Educației.

Asociațiile de elevi din România, dar și Federația Asociațiilor de Părinți nu sunt de acord cu propunerea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a decala Evaluarea Națională și de a extinde vacanța de primăvara, cu prelungirea semestrului doi pe perioada verii.

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu