x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Vești bune pentru profesori! Aceștia vor primi bani înainte de sărbători

Vești bune pentru profesori! Aceștia vor primi bani înainte de sărbători

13 Apr 2019   •   15:44
Vești bune pentru profesori!  Aceștia vor primi bani înainte de sărbători

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că profesorii vor primi bani înainte de sărbători, ca urmare a unei hotărâri judecătorești care dă câștig de cauză cadrelor didactice. 

„Mă bucur că pot să fac acest anunț. Este vorba despre Legea 221 care majora salariile profesorilor cu 50% și care a fost aprobată de Parlament în 2008. Termenele ei au tot fost prorogate și pe această perioadă judecata dreaptă a justiției a dat câștig de cauză cadrelor didactice.

Am transmis spre Inspectorat o sumă impresionantă, mai exact 700 de milioane de lei, care reprezintă datoriile ministerului, ale statului, devenite obligatorii în urma hotărârilor judecătorești rămase definitive. Mă bucur că, în timp ce alții au tăiat salariile și veniturile, noi le reîntregim prin aceste sume, care nu sunt deloc de neluat în considerație. 

Banii sunt la inspectorate și până la sărbători vor fi trimiși. Nu văd nicio problemă ca inspectoratele să nu vireze în conturile școlilor și pe cardurile profesorilor”, a declarat Ecaterina Andronescu la

×
Subiecte în articol: ecaterina andronescu