x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Monica Anisie: Până la 7 septembrie m-aș hazarda să spun care e scenariul

Monica Anisie: Până la 7 septembrie m-aș hazarda să spun care e scenariul

05 Sep 2020   •   12:16
Monica Anisie: Până la 7 septembrie m-aș hazarda să spun care e scenariul
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Ministrul Educației, Monica Anisie, spune că până la data de 7 septembrie va anunța scenariul legat de deschiderea școlilor. Declarațiile premierului Orban, potrivit cărora elevii ar putea merge la școală începând cu 1 octombrie, au venit după propunerile primite la Guvern.

„Până la 7 septembrie, m-aș hazarda să spun care e scenariul, de asta am descentralizat decizia. Depinde de situația epidemiologică de la o localitate la alta”, a spus demnitarul. 

În ce privește declarațiile premierului Orban, potrivit cărora elevii ar putea merge la școală începând cu 1 octombrie, iar primele două săptămâni să învețe online, ministrul Educației a precizat că acestea au fost făcute în urma propunerilor primite. 

„Trebuie să fim sinceri: sunt părinți care cred că trebuie să amânăm începerea anului școlar. Noi am făcut un anunț. E pregătit deja documentul prin care începerea anului e prevăzută pentru 14 septembrie. A fost aprobat ordinul comun cu Ministerul Sănătății. Acolo e prevăzut și un calendar.

Pe 7 septembrie, DSP-urile analizează situația epidemiologică. În funcție de aceasta, dar și de specificul școlii, consiliile de administrație din școli fac o propunere către inspectoratele școlare, iar în comitetele pentru situații de urgență se decide, în funcție de scenarii.

Unde situația e gravă, se poate face în sistem online”, a declarat Anisie.

Ministrul a afirmat că trebuie analizată situația epidemiologică, în așa fel încât copiii să nu fie expuși:

„Trebuie să privim și specificul școlii: are spațiile necesare pentru disanțarea fizică de un metru? Are separatoare, dacă nu există posibiliatea distanțării? Are dezinfectant, măști, resurse?”.

Mediafax

×
Subiecte în articol: monica anisie deschidere scoli