x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie O nouă școală din sectorul 4 trece în scenariul roșu

O nouă școală din sectorul 4 trece în scenariul roșu

04 Oct 2020   •   22:02
O nouă școală din sectorul 4 trece în scenariul roșu
Sursa foto: Lucian Alecu

Numărul cazurilor de COVID-19 în școli și grădinițe a crescut vertiginos în ultimele zile. O nouă școală din sectorul 4 va intra în scenariul roșu de funcționare, cu participarea la cursuri exclusiv online. Doi elevi din Școala Gimnazială numărul 194  au fost confirmați cu Covid-19.

Cursurile la Școala 194 se vor muta în sistem online pentru următoarele 14 zile, a anunțat, duminică seara, printr-un comunicat, Primăria Sectorului 4.

„La Școala Gimnazială numărul 194 a fost înregistrat al patrulea caz confirmat cu infecție cu SARS-COV 2. În urmă cu o săptămână, două persoane au fost testate pozitiv, iar în acest weekend, alte două, fapt ce duce automat la scenariul roșu de funcționare. Întreaga activitate didactică se va muta exclusiv în sistem online pentru următoarele 14 zile”, se arată în comunicat.

De asemenea, Primăria Sectorului 4 a dispus, în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a altor șapte unități de învățământ, după ce în ultimele 48 de ore, câte o persoană din fiecare dintre școli a fost confirmată pozitiv la SARS-COV 2. Aceste unități sunt: Școala Gimnazială nr. 79 (un elev confirmat cu Covid), Colegiul Național Ion Creangă (un elev confirmat cu Covid), Școala Gimnazială nr. 129 (un elev confirmat cu Covid), Colegiul Național Mihai Eminescu (un elev confirmat cu Covid), Școala Gimnazială nr. 113 (un elev confirmat cu Covid), Școala Gimnazială nr.194 (doi elevi confirmat cu Covid) și Școala Gimnazială „Mărțișor” (un elev confirmat cu Covid).

Măsurile au fost dispuse împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și cu Direcția de Sănătate Publică București, a mai anunțat primăria.

Sursa: Mediafax

×